REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poteleanu: Cu mândrie patriotică vă anunţ că luna aceasta am achitat ultima rată din datoria către Spitalul Judeţean

Poteleanu: Cu mândrie patriotică vă anunţ că luna aceasta am achitat ultima rată din datoria către Spitalul Judeţean

Replica API 19 decembrie 2014 | 00:07 190

Dragoş Poteleanu

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a anunţat joi, 18 decembrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că a reuşit să vireze ultima tranşă de bani în contul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, urmare a unui proces câştigat în instanţă. Este vorba despre o datorie istorică: servicii medicale prestate de medici şi necondate, în valoare de aproape 20 de milioane de lei!

„De data aceasta puteţi să ne felicitaţi. Merităm cu prisosinţă. Anul trecut Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa era sub spectrul executării silite de către Spitalul Judeţean. Ei veneau furioşi, noi stăteam calmi, dar până la urmă am reuşit să eşalonăm acea datorie conform unei decizii a Înaltei Curţi, decizie care a stabilit în sarcina noastră să plătim aproape 20 de milioane de lei. Anul trecut, în decembrie, le-am dat jumătate din sumă, iar pe parcursul acestui an, în rate lunare egale, câte 829 mii de lei. Cu mândrie patriotică vă anunţ că luna aceasta am achitat ultima rată. Astfel, Spitalul Judeţean şi-a încasat în totalitate creanţa care o avea faţă de noi. Este o realizare foarte mare”, a declarat Dragoş Poteleanu, preşedintele CJAS Constanţa.

Tot preşedintele CJAS a anunţat şi faptul că finanţarea de anul acesta a fost mai mare. „Datorită acestui fapt am primit din ce în ce mai puţine plângeri şi reclamaţii din partea pacienţilor, pe partea de servicii medicale. Un exemplu în acest sens sunt fondurile cu 80% mai mari pentru decontarea laboratoarelor, unde nu a mai fost nevoie ca bolnavii să se programeze de pe o lună pe alta pentru analize şi investigaţii medicale. Pentru laboratoare am avut 25.000 de lei în plus, iar acest lucru a făcut să dispară şi listele de aşteptare”, a declarat Poteleanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102