REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Prefectul Volcinschi, acuzat de PSD-iştii din Cogealac că tolerează o hotărâre de consiliu adoptată cu încălcarea legii

Prefectul Volcinschi, acuzat de PSD-iştii din Cogealac că tolerează o hotărâre de consiliu adoptată cu încălcarea legii

Replica API 16 septembrie 2014 | 02:07 246

Încă un scandal în comuna în care eolienele au luat minţile aleşilor locali

Încă un scandal în comuna în care eolienele au luat minţile aleşilor locali

Radu Volcinschi

Ştefania Costoiu

Localitatea în care eolienele par să le fi luat minţile aleşilor locali, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a decis să facă un prim pas în restabilirea ordinii. A transmis în atenţia primarului şi a consilierilor un document potrivit căruia hotărârea de schimbare a Ştefaniei Costoiu din funcţia de viceprimar, în şedinţa din data de 13.07.2014, a fost adoptată „cu încălcarea prevederilor legale în materie”.

„Potrivit art. 44. alin (1) din Legea nr. 215/2001, republicată cu modificările şi completările ulterioare, proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local nu pot fi dezbătute dacă nu sunt însoţite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului (...)”, se arată într-un document semnat de prefectul Radu Volcinschi şi transmis în atenţia primarului comunei Cogealac, Gheorghe Alexa. În plus, se mai precizează în actul Prefecturii, la instituţia condusă de Volcinschi nu au ajuns nici proiectul privind schimbarea viceprimarului, dar nici avizul de legalitate al secretarului comunei. Prin urmare, „HCL nr. 25/2014 a fost adoptată fără a avea la bază raportul comisiei de specialitate a consiliului local şi nici raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcate astfel prevederile art. 44 alin (1) din Legea nr. 215/2001, republicată”, se specifică în punctul de vedere al prefectului, care mai solicită „revocarea actelor administrative, respectiv HCL nr. 25 şi 26 (alegerea unui nou viceprimar – n.r.) adoptate în şedinţa ordinară din data de 13.07.2014. În situaţia în care care nu veţi da curs solicitării noastre, vom uza de prevederile art. 3 alin (1) din Legea contenciosului administrativ 554/2004", se mai arată în documentul intrat în posesia cotidianului „Replica” de Constanţa. Toate bune şi frumoase pentru social-democrata Ştefania Costoiu, care se şi vedea repusă în funcţia de viceprimar, numai că, de la documentul transmis de prefect, datat 30.07.2014, şi până în prezent nu s-a petrecut nimic. Din acest motiv, mai mulţi consilieri locali suspectează că inclusiv prefectul ar fi ajuns la o înţelegere cu primarul liberal al comunei Cogealac. „Până în prezent nu a existat o şedinţă prin care să fie repusă doamna Costoiu în funcţie. Ştiind aceste lucruri, domnul prefect de ce nu a atacat în contencios hotărârea despre care chiar dânsul spune că este adoptată cu încălcarea legii? Să credem că a ajuns la o înţelegere cu primarul Alexa, care face cărare la PSD, la Constanţa, pentru a fi primit în partid?!”, au spus anumiţi consilieri. Ei au precizat că, având în vedere aceste suspiciuni, au depus la Prefectură o nouă sesizare. „Luni, 15 septembrie a.c., patru consilieri de la PSD au făcut o adresă în atenţia prefectului, prin care îl anunţă pe acesta că cetăţenii din comună vorbesc despre un aranjament la care ar fi ajuns prefectul şi conducerea primăriei şi vor face şi demersuri la bucureşti, la DNA”, au spus sursele citate. De precizat că miercuri, consilierii locali din Cogealac au fost convocaţi în şedinţă, însă pe ordinea de zi nu figurează nici un proiect privind repunerea în funcţie a Ştefaniei Costoiu, ci doar de „luare la cunoştinţă” a documentului prefecturii mai-sus pomenit.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920