REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preotul care predă religia la Şcoala Nicolae Tonitza s-a făcut băiat cuminte

Preotul care predă religia la Şcoala Nicolae Tonitza s-a făcut băiat cuminte

Replica API 8 februarie 2013 | 00:00 945

Mare-i grădina: părinţii neagă acum acuzaţiile!

Mare-i grădina: părinţii neagă acum acuzaţiile!

În urma spiritelor încinse, din jurul celui care asigură orele de religie la Şcoala numărul 39 Nicolae Tonitza, Viorel Georgescu, colectivul de părinţi s-a hotărât să ia atitudine. În cadrul unei şedinţe, aceştia au negat toate acuzaţiile aduse dascălului, menţionând că sunt numai minciuni. De asemenea, directorul unităţii de învăţământ, Nicoleta Cornescu, susţine că a vorbit cu elevii, care s-au arătat miraţi de scandal. Însă, un incident s-a petrecut, totuşi, în timpul primului semestru, când preotul Georgescu ar fi avut o izbucnire nervoasă în timpul orelor de curs.

Situaţia de la Şcoala numărul 39 Nicolae Tonitza începe să se decongestioneze. Mai exact, în urma scrisorii apărută în presă, în care un grup de părinţi se plângea de atitudinea profesorului Viorel Georgescu, cum că ar jigni elevii şi le-ar rupe caietele, părinţii s-au întrunit într-o şedinţă, alături de directorul unităţii de învăţământ, pentru a spune lucrurile pe nume. "Pe data de 6 februarie am avut întâlnire cu părinţii clasei respective. Părinţii au fost uluiţi de faptul că se ridică, din nou, problema, la sfârşitul şedinţei făcând un memoriu: "în urma sesizării doamnei director, colectivul de părinţi ai clasei a-V-a B, Şcoala Nicolae Tonitza, dorim să dezminţim cele afirmate, referitor la situaţia conflictuală dintre preotul Georgescu Viorel şi elevi. Suntem profund indignaţi de această situaţie, insistând asupra faptului că nu există probleme între copii şi domnul profesor Georgescu. Considerăm că persoana care a trimis acel email nu face parte din colectivul de părinţi al clasei a-V-a B.", a declarat, pentru "Replica", directorul Şcolii Nicolae Tonitza, citind din scrisoarea formulată de părinţi, în cadrul şedinţei. În plus, rândurile scrise de părinţi vor ajunge şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, pentru a se clarifica situaţia. Întrebaţi despre cele întâmplate au fost şi elevii care, potrivit Nicoletei Cornescu, s-au arătat stupefiaţi, spunând că nu este nimic adevărat, din contră, profesorul s-ar comporta impecabil. Însă, o rădăcină de adevăr există pe undeva, îngropată adânc, având în vedere că în primul semestru al anului şcolar, preotul chiar şi-a dat în petec, izbucnind nervos la clasă. "S-a întâmplat ceva în semestrul întâi, când domnul profesor a avut o ieşire nervoasă la oră. M-am autosesizat atunci, pentru că nu am nici un fel de plângere oficială din partea nimănui, am auzit, am intrat la clasă, am făcut anchetă, copiii au avut curajul şi au spus că au fost deranjaţi de nişte lucruri, de asemenea au recunoscut că nu au învăţat zile în şir, însă asta nu-ţi dă dreptul să jigneşti. Am adus o mustrare verbală domnului profesor la acea dată pentru că este primul pas pe care a trebuit să-l fac, după care am crezut că lucrurile s-au liniştit. Acum câteva zile am primit şi eu email-ul acesta, motiv pentru care am început, din nou, o mică anchetă, am intrat la clasă şi am întrebat, dar nu mi s-a confirmat", a adăugat Nicoleta Cornescu.

Scrisoare deschisă a cadrelor didactice de la Şcoala Nicolae Tonitza

Cadrele didactice din cadrul Şcolii Nicolae Tonitza au dorit să adreseze, prin intermediul cotidianului "Replica", o scrisoare deschisă: "Înainte de a deveni dascăli, am fost elevi. Avem şi acum în suflet respectul faţă de dascăli, atât pentru cei care ne-au fost, cât şi pentru cei care sunt. Nu am fost perfecţi, însă părintele întreba înainte copilul ce a greşit şi apoi profesorul. Astăzi, lucrurile stau invers. Devenim călăi dacă facem observaţie şi eroi dacă aruncăm cu noroi în şcoală. Şcoala a devenit subiect de can-can, există părinţi care inventează motive pentru defăimarea şcolii, irosind timpul şi energia pe care şi le-ar fi putut folosi în educaţia propriilor copii. (...) Şcoala românească a avut şi are ca produs finit oameni de valoare în toate domeniile, nu ne dorim decât să fim respectaţi şi să ne lăsaţi să ne facem meseria bine, susţinuţi de întreaga societate în proiectele noastre", au spus dascălii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367