REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a fost încătuşat

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a fost încătuşat

Replica API 25 iunie 2016 | 00:00 5515

Percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov

Percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov

Iulian Surugiu (sursa foto romaniatv.net)

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a fost înctușat! Precizăm că este vorba despre cele 45 de percheziţii, derulate joi, 23 iunie, în București, orașele Bragadiru și Buftea, precum și în județele Ilfov și Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile și înscrisuri de la sediul social al unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 - 2013, în contabilitatea mai multor societăți comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcții, comerț cu materiale feroase și comerț îmbrăcăminte-încălțăminte, au fost înregistrate achiziții/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăți cu comportament de tip fantomă, înființate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.

În cauza înregistrată la PCAB se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale față de 28 de suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

"În această dimineaţă (vineri, 24 iunie - n.r.), procurorii şi poliţiştii au venit la locuinţa fostei mele soţii, a fostului cumnat şi la locuinţa mea pentru percheziţii. Este vizată firma SC Alro Metal Ghencea SRL unde acţionar este fostul meu cumnat cu suspiciuni într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, de aproximativ un an sunt controale la această firmă. Menţionez că ieri 22.06.2016 am participat la înmormântarea colegului nostru de la Galaţi ocazie cu care am primit nişte semnale referitoare la o eventuală acţiune în care sunt şi eu vizat.

Pe scurt, mă aşteptăm să se întâmple, dar nu chiar la nivelul acesta. Sunt conştient că de când mă lupt pentru drepturile poliţiştilor, am deranjat diverse structuri, spunând adevărul şi demascând astfel multe abuzuri şi ilegalităţi. Am informat toate autorităţile statului despre aceste abuzuri şi că se încearcă atragerea mea în fapte cu intenţia de a mă compromite public. Nu pot proba o legătură între aceste evenimente, dar ţin să precizez că în această vara aveam programate o serie de acţiuni/proteste sindicale, inclusiv în faţă Ministerului Afacerilor Interne.

În prezent vreau să va transmit că acţiunea organelor statutului nu vizează şi nu afectează activitatea Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, iar asocierea acestei acţiuni cu calitatea mea de lider sindical al poliţiştilor este neîntemeiată. Aştept evoluţia acestor evenimente pentru a va putea furniza informaţii în momentul în care voi intră în posesia lor", a transmis Iulia Surugiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Datil dracu de hoț și pe polițistul asta de Surugiu,tot bandit notoriu este
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614