REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preţul carburantului, în creştere. În unele staţii depăşeşte pragul de 5 lei!

Preţul carburantului, în creştere. În unele staţii depăşeşte pragul de 5 lei!

Replica API 27 februarie 2017 | 23:59 321

Cum au reacţionat constănţenii

Cum au reacţionat constănţenii

Constănţenii nu se numără printre cei afectaţi aşa mult de uşoara creştere a preţului carburantului, însă dacă se pleacă la drum prin ţară, cel mai bine ar fi să alimentaţi de acasă. În Bucureşti, la ieşirea spre Autostrada A1, de pe bulevardul Iuliu Maniu, motorina standard costă 5.01 lei/litru, iar benzina standard a ajuns la 4,99 lei/litru.

Chiar dacă România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană la cel mai mic preţ pe litru al carburantului, cu puţin peste 1 euro/litru, în ultimele zile, preţul la benzină şi motorină a crescut uşor, în unele staţii din ţară, pragul de 5 lei a fost deja depăşit. La Constanţa, preţul carburantului este în medie de 4,70 lei/litru, însă specaliştii spun că preţurile vor oscila în continuare cu diverse creşteri şi scăderi.

Ritmul este unul lent, după scăderea masivă a preţului după 1 ianuarie, când a fost redusă taxa. Modificările preţurilor carburanţilor este determinată de cota pieţei internaţionale, mai precis de preţul ţiţeiului la nivel mondial. Eliminarea supraaccizei de la începutul anului 2017, carburantul s-a ieftinit semnificativ, dar creşterea preţului ţiţeiului, a dus la o creştere lentă. Constănţenii se simt uşor afectaţi de creşterile preţului.

„Am observat o creştere uşoară de câţiva bani pe litrul de motorină. Se simte uşor la buzunar pe lună, dar nu aş vrea să se ajungă iar la scoruri de peste 5 lei pe litru. Maşina mea consumă destul de mult, iar salariile nu cresc mereu când creşte carburantul. Am noroc că nu călătoresc mult cu maşina că sunt zone în ţară unde preţul este mai mare decât la Constanţa. O să ajungem să mergem la bulgari sau la moldoveni să ne luăm carburant unde este mult mai ieftin. Nu e vina statului, ci a ăstora care dictează la nivel mondial. Noi stăm bine faţă de europeni”, a punctat Alex, un şofer constănţean.

„Dinamica preţului nu se simte aşa de mult la malul mării, dar eu fac des naveta Constanţa – Bucureşti, căci acolo studiez. Merg cu maşina. De obicei, îmi fac plinul de acasă, dar când bag în Bucureşti, caut benzinăriile mai ieftine din gama Petrom. În Bucureşti, în unele benzinării de la marginea şi din nordul Capitalei sunt mult mai scumpe. Prefer să merg în cartierele centrale şi estice pe unde mai am treabă. Acolo sunt cele mai mici preţuri, după părerea mea!”, susţine şi Raluca, o tânără care locuieşte atât în Constanţa, cât şi în Bucureşti.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si petrom da cele mai mici salarii! sa va fut in gura
0
0
cu aurolacii care ies la ordin numai ca sa dea guvernul jos? La o treaba buna nu sunt capabili sa iasa.
3
1
OK,sa luam in vizor o singura companie de la care sa alimentam,sa ne unim pe feisbuceala ca si in alte situatii si astfel sa dam cu boicotul in restul companiilor,dar macar sase luni- un an,pentru ca una-doua luni de pauza sunt destul de usor de suportat de oricine de pe piata asta.Pe bune,merita incercat. Ei au oligopolul lor,noi avem vointa pietei constiente,ce ziceti,va bagati?
6
0
ipoteticul Alex este un idiot, ca sa ajungi la bulgari sa alimentezi te costa mult mai mult decit diferenta de bani. Economia pwlii ....
3
1
La un nivel al salariului actual pretul este hipertensiv ! Afara cu OMV si clanul Petrom !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614