REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preţul gigacaloriei rămâne în “pom”! Se ia în calcul contractarea unui credit

Preţul gigacaloriei rămâne în “pom”! Se ia în calcul contractarea unui credit

Replica API 1 octombrie 2016 | 01:06 273

Un subiect fierbinte în orașul de la malul mării îl constituie prețul gigacaloriei pe care constănțenii încă nu-l știu. Deși problema aceasta a fost dezbătută de-a lungul timpului în cadrul ședințelor de consiliu local, iată că până acum nu există o rezolvare concretă. “Ne dorim ca iarna aceasta să fie previzibilă. Dar se vede ce se întâmplă în țară, ce se întâmplă în București, nu cred că intrarea în insolvență a regiei și pe cale de consecință a Electrocentrale Constanța ar fi o soluție.

În momentul de față alături de RADET analizăm posibilitatea de contractare a unui credit care să țină în viață relația CET- RADET până când începe sezonul rece”, a spus Decebal Făgădău, în cadrul unei conferințe de presă susținută la data de 30 septembrie a.c. Este vorba de o sumă de 10 milioane de lei. “Tocmai prin prisma acestui credit ne uităm la suportabilitatea bugetului local și la suportabilitatea populației pentru că nu trebuie să periclităm posibilitatea de rambursare a creditului pentru că în acel moment nu Electrocentrale pentru care noi luăm împrumutul va cere isolvența, ci probabil banca dacă nu reușeșete să ramburseze creditul.

Este vorba de o sumă în jur de 10 milioane de lei. Ea se naște din activitatea curentă pentru lunile septembrie- octombrie practic până la demararea sezonului rece. În acel moment se va intra pe o altă logică, acela de acordare în avans a sumelor pentru subvenționarea gigacaloriei astfel încât cei de la RADET să poată achita CET-ului, iar CET-ul la rândul lui să plătească furnizorii de gaz”, a adăugat Făgădău.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102