REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria declară tonetelor de legume și fructe război prin... concurs cu premii!

Primăria declară tonetelor de legume și fructe război prin... concurs cu premii!

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:00 84

Adio, tonete!

Adio, tonete!

Autoritățile locale se zbat să scape de imaginea vânzătorilor ambulanți. Comerțul stradal, înfloritor în urbea de la malul mării, și-a găsit „nașul”, prin Consiliul Local Constanța, care promite lovitură după lovitură micilor comercianți, însă totul pentru „civilizarea” piețelor. Consilierii locali municipali s-au reunit la mijlocul lunii decembrie 2014 pentru a dezbate un subiect disputat: activitatea pieţelor. Proiectul de hotărâre prevede ca, pe o rază de 150 de metri în jurul pieţelor, să nu se mai permită amplasarea de tarabe, ba chiar să se interzică orice activitate de comerţ de legume şi fructe. 34 din cele 200 de locaţii au fost vizate de hotărârea CL, iar câţiva dintre aceştia au avut două runde de discuţii cu viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, dar şi una cu fostul primar, Radu Mazăre, care nu au avut nici o finalitate concretă.

Aceştia plătesc 800 lei/lună pe locaţie şi erau nemulţumiţi de faptul că nu li s-au comunicat noile locaţii, s-au temut că vor fi trimişi în zone fără vad comercial şi că îşi vor pierde clienţii. Hotărârea s-a pus în aplicare de la 1 iunie a.c., când comercianții au fost „măturați” din locurile în care vindeau de mai mulți ani. Între timp, luni, a avut loc o nouă ședință a CL, iar viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, susține că va acorda o atenție specială acestor activități și intenționează să demareze un concurs care să desemneze standardizarea viitoarelor forme și culori ale tarabelor.

Totodată, câștigătorul va beneficia și de suma de 5.000 de euro! „În acest an, nu au mai fost autorizate toate cele 129 de puncte de vânzare pepeni pe ici, pe colo. Toate punctele au fost retrase conform dispozițiilor CL, la distanțe suficiente. Avem în elaborare un concurs pentru desen, proiectul tonetelor de legume, fructe și a florilor. Este un concurs extrem de consistent, pentru că premiul 1 are 5.000 de euro! Ne dorim să schimbăm radical modul în care vânzarea de legume-fructe se face. (...) Piața Tomis 3 va fi subiectul unei hotărâri a CL.

În momentul de față, colaborăm cu colegi de la RAEDPP, de la Poliția Locală, de la alte instituții ale statului, care au făcut nenumărate controale. Acolo fenomenul nu poate fi stopat decât dacă oferim un cadru civilizat. Pentru asta, vă vom propune pentru bugetul anului viitor realizarea unei investiții a unei piațete, prin care să demolăm toate cașcarabetele acelea și să venim să facem un loc civilizat. Acolo problema este că cei care vând pe trotuar, pe stradă, sunt neautorizați”, a spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614