REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Primăria Năvodari, DOSARELE GRELE în instanţă. Angajează case de avocatură

Primăria Năvodari, DOSARELE GRELE în instanţă. Angajează case de avocatură

Replica API 30 septembrie 2016 | 00:00 418

Dănuţ Moisoiu, printre oamenii de afaceri cu care administraţia se judecă

Dănuţ Moisoiu, printre oamenii de afaceri cu care administraţia se judecă

Administraţia publică locală din Năvodari a repus pe tapet problema celor peste o sută de procese pe care le are cu diverşi cetăţeni sau persoane juridice. Subiectul a fost dezbătut în şedinţa de miercuri, fiind adoptată o hotărâre privind lista dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată, respectiv încheierea unor contracte cu firme de avocatură care să reprezinte Primăria Năvodari în 135 de litigii. În expunerea de motive care a stat la baza proiectului, se menţionează, printre altele, că cei 7 jurişti ai primăriei nu sunt suficienţi pentru a acoperi numărul mare de procese. De asemenea, facem precizarea că nu vorbim doar despre litigii simple, cum ar fi cele referitoare la cetăţenii pe care primăria i-a dat în judecată pentru a recupera debite „istorice” la energia termică, ci şi la dosare complexe, cum ar fi cel cu SC Sind România pentru recuperarea Taberei Năvodari.

Proiectul prin care Primăria Năvodari angajează firme de avocatură care să reprezinte administraţia în procesele aflate pe rol în diferite stadii a trecut de votul consilierilor. Unele dintre litigii se referă la recuperarea debitelor înregistrate de zeci de năvodăreni la agentul termic. Altele au legătură cu diverşi agenţi economici. Un proces greu este cel cu SIND România în privinţa Taberei Năvodari, dar şi cu diverşi cetăţeni care au achiziţionat terenuri în zona taberei. De asemenea, un proces interesant este cu firma pe care o controla, până acum 1 an de zile, omul de afaceri Dănuţ Moisoiu. Este vorba despre SC SCIM SA, firmă aflată în insolvenţă. Firma a înscris la masa credală şi datoria pe care i-o impută Primăriei Năvodari, datorie pe care însă primăria nu o recunoaşte! Numele lui Dănuţ Moisoiu mai apare însă într-un litigiu cu Primăria Năvodari. Este vorba despre o expropriere. Mai exact, în momentul demarării proiectului promenadei din Năvodari, primăria a constatat că o suprafaţă de teren pe care urma să construiască aparţine omului de afaceri. Au fost demarate procedurile de expropriere, iar lucrările la promenadă au continuat pe traseul stabilit în proiect. În schimbul suprafeţei de teren aparţinând lui Moisoiu, primăria a oferit 8 euro pe metrul pătrat. Contactat de „Replica” de Constanţa, Dănuţ Moisoiu a explicat motivele pentru care se judecă: „În condiţiile în care primăria vinde în zona cu pricina terenuri evaluate la 80 de euro metrul pătrat, mie mi s-a părut incorect să îmi ofere pe terenul meu 8 euro metrul pătrat. Mi-au luat terenul, nu am nimic împotrivă, dar să îmi ofere contravalorea corectă”, a precizat omul de afaceri.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218