REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Năvodari, surdă şi oarbă la problemele reclamate de cetăţeni

Primăria Năvodari, surdă şi oarbă la problemele reclamate de cetăţeni

Replica API 26 septembrie 2016 | 00:00 273

O stradă în pericol de inundaţii

O stradă în pericol de inundaţii

Primăria Năvodari pare să se fi rupt de cetăţeni, mai exact de comunicarea eficientă şi responsabilă cu aceştia, în vederea rezolvării problemelor oraşului. aşa se face că există un soi de pistă/trotuar cu stâlp de electricitate montat fix în mijloc, aşa se face că au fost necesare zeci şi zeci de apeluri pentru reglementarea unei situaţii care punea în pericol vieţile oamenilor de pe strada Recoltei.

Ne referim la casa construită ilegal încă de acum 15 ani pe strada Recoleti, şi care se dărâma. Într-un final, autorităţile n-au mai avut încotro, şi s-au aplecat asupra problemei. Acum însă, administraţia locală pare a fi oarbă şi surdă în faţa situaţiei pe care oamenii de pe strada Prelungirea Recoltei o reclamă! Mai exact, oamenii atrag atenţia că sunt în pericol de inundaţii dacă nu se intervine la remedierea unei lucrări executate greşit.

Mai exact, pe strada cu pricina s-a pietruit, însă, după nivelare, strada are o înălţime mult deasupra curţilor. Este evident că la prima ploaie serioasă apa de pe stradă se va scurge fix peste gospodăriile oamenilor! Situaţia a fost sesizată de acum circa 3 luni, însă nimeni de la primărie nu s-a oboist să verifice dacă oamenii au sau nu dreptate. „Când s au făcut lucrări de alimentare cu apă s a nivelat strada, s-a adăugat piatră şi s-a ridicat faţă de nivelul curţii.

Când s-au făcut lucrări de alimentare cu gaze de asemenea s-a nivelat pământul şi s-a adăugat piatră, nivelul străzii crescând cu aproximativ 20 cm faţă de curţi”, ne-a atras atenţia un locuitor al zonei. „În ultima perioadă firmele angajate de primărie au adăugat piatră peste nivelul existent, ridiandu de nivelul străzii cu încă aproximativ 20 de cm.

Actualmente firma Termica Năvodari vrea să mai adauge încă un strat de piatră şi asfalt, ceea ce înseamnă o ridicare cu încă cel puţin 10-15 cm. Dacă se continuă aşa, ne vom adresa instanţei, fiindcă noi vom sta cu riscul de inundaţii, iar la sesizările noastre primăria nu răspunde”, a declarat năvodăreanul. Şi restul locuitorilor zonei sunt de aceeaşi părere. Oamenii susţin că este bine că se asfaltează, însă doresc să fie şi în siguranţă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218