REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Seimeni funcţionează „pe avarii”, cu 7 angajaţi „mari şi laţi”

Primăria Seimeni funcţionează „pe avarii”, cu 7 angajaţi „mari şi laţi”

Replica API 26 septembrie 2016 | 00:00 581

Mitică Şerban: „Nu avem mai nimic şi trebuie să o luăm de la zero”

Mitică Şerban: „Nu avem mai nimic şi trebuie să o luăm de la zero”

Mitică Şerban

Mitică Şerban este primar la primul mandat. A preluat Primăria Seimeni după un an agitat, cu un fost primar anchetat de DNA, suspendat din funcţie etc.

Mitică Şerban, primarul independent din Seimeni aflat la primul mandat de primar, a declarat pentru „Replica” de Constanţa, faptul că în acest moment se confruntă cu un deficit de oameni la Primăria Seimeni, dar şi cu lipsa de fonduri. „Ne confruntăm cu lipsa banilor, lipsa personalului de la primărie, asta e cea mai mare problemă. Avem organigramă trimisă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) de 3 luni de zile şi nu ni s-a aprobat, deocamdată”, a declarat acesta. Se vor face angajări în momentul în care va fi aprobat avizul de către cei de la ANFP.

„Primăria funcţionează pe avarii, avem 7 angajaţi. Deficitul s-a perpetuat de la legea lui Boc, când au plecat 7 şi a venit unul”, a completat Mitică Şerban. Comuna are trei sate componente: Seimenii Mari, Dunărea şi Seimenii Mici. Primarul a reuşit în cele 3 luni de mandat să organizeze învăţământul din localitate, aducând clasele primare la un nivel decent de funcţionare. Dacă acum ceva timp elevii din clasele primare învăţau la Seimenii Mici, mai exact clasa a I-a cu a II-a şi a III-a cu a IV-a învăţau simultan.

La Seimenii Mari învăţau dublu-simultan toate cele 4 grupe în aceeaşi clasă. Acum însă, învaţă toţi la centru, fiecare clasă are învăţătorul ei. Având deja o locaţie stabilită, acesta doreşte să înceapă un proiect pilot, „Şcoală după şcoală”, pentru clasele 0-4. „Nu avem drumuri, suntem la pământ. Nu avem mai nimic şi trebuie să o luăm de la zero. Fără intabulare nu putem face nimic. Dar sunt optimist, că altfel nu ajungeam la primărie!” , a conchis primarul de la Seimeni.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614