REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăriţa comunei Grădina s-a dat singură în judecată, în 3 dosare

Primăriţa comunei Grădina s-a dat singură în judecată, în 3 dosare

Replica API 24 octombrie 2011 | 00:00 752

Pentru a-şi recupera sporurile,

Pentru a-şi recupera sporurile,

A te da singur judecată, ca primar al unei comune sau oraş, a devenit un trend în rândul edililor, mai ales când este vorba de bani. Această modă a apărut într-un alt capăt al ţării, însă, de ceva timp, a ajuns şi în judeţul Constanţa, unde persoanele devenite funcţionari publici în urma supunerii la vot au ajuns să se reclame singure, pentru a-şi recupera unele sporuri. Primul a fost Tudor Nădrag, primarul din Hârşova, care a dat în judecată, în 2009, Consiliul Local Hârşova şi Primăria Hârşova prin primar, pentru acordarea sporului de vechime. Însă, un alt primar l-a învins pe Nădrag la numărul de dosare. Este vorba despre primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, care s-a dat singură în judecată, în 3 dosare, toate 3 înregistrate pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia "contencios administrativ".

Iacobici nu a pornit singură la luptă împotriva sa, ci şi-a luat şi un aliat, pe viceprimarul comunei, Nicoleta Dore. Dintre cele 3 dosare, primul, respectiv 6624/118/2011, înregistrat pe data de 20 aprilie a.c., are primul termen pe data de 4 noiembrie. Cel de-al doilea dosar înregistrat, 7947/118/2011, înregistrat pe 18 mai, a fost mutat pe o altă secţie a Tribunalului, iar cel de-al treilea dosar, 7947/118/2011, înregistrat pe data de 5 iulie, a fost suspendat, întrucât cele două reclamante nu şi-au îndeplinit anumite obligaţii prevăzute de lege. Contactată telefonic, primăriţa ne-a declarat că a făcut exact ceea ce prevede legea. "Ne judecăm cu Curtea de Conturi pentru reţinerile din 2009, când ne-au fost oprite anumite sporuri. Trebuia să mă dau singură în judecată, pentru că aşa prevede legea", ne-a declarat Gabriela Iacobici.

Cum s-a terminat scandalul cu fostul ginere

Într-o altă ordine de idei, primăriţa cu pricina a fost protagonista unui scandal domestic, anul trecut, când s-a ales şi cu ceva vânătăi la ochi. Potrivit acesteia, situaţia s-a rezolvat în favoarea familiei ei. "A fost un incident din viaţa privată, nu cred că trebuie să ne spălăm rufele în public şi să apărem în presă cu astfel de situaţii. În fine, era vorba despre ginerele meu care, în urma divorţului de fiica mea, a considerat că e mai bine să facă circ în presă. Totul a pornit de la copil, pe care l-a furat de la grădiniţă, iar noi am considerat de cuviinţă să mergem să îl luăm. Sunt probleme de familie, toţi suntem oameni şi toţi avem probleme", ne-a declarat primăriţa. Reamintim că Gabriela Iacobici a fost văzută la Serviciul Medicină Legală, în urma cu un an, când a atras atenţia celor din jur din cauza unor vânătăi pe partea stângă a feţei. Misterul acestor vânătăi a fost elucidat imediat, odată cu unele declaraţii în presă ale ginerelui, Ion Funda. El a declarat atunci că primăriţa, împreună cu fiica ei, Sonia Funda, fostul cumnat, Alexandru Iacobici, şi încă 2 bodyguarzi, au intrat la el în casă pentru a o lua pe fetiţa pe care o avea cu Sonia. Numai că, în învălmăşala produsă, este posibil să-i fi scăpat vreo doi pumni în direcţia soacrei, provocându-i un make-up de o mai mare frumuseţea. Însă, după cum ne-a precizat şi primăriţa, bine că totul s-a terminat cu bine. Pe roze sau pe mov, în funcţie de puterea pumnului primit.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367