REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Băneasa, „lucrat” de consilierii PSD: a rămas fără viceprimar

Primarul din Băneasa, „lucrat” de consilierii PSD: a rămas fără viceprimar

Replica API 25 octombrie 2014 | 00:32 381

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Paul Coliş

Oraşul care frizează orice logică în ale politicii loveşte din nou! După o lungă perioadă de tatonare, reprezentanţii puterii din consiliul local au reuşit să răstoarne barca unde domina PNL şi primarul, Ion Marin, a rămas fără „mâna dreaptă”, viceprimarul Nicolae Constantin. Meticuloşi, „aleşii” PSD au încropit de urgenţă, vineri, o şedinţă de consiliu, la care au participat opt consilieri, suficienţi pentru a fi statutari şi pentru a-şi face damblaua cu cele două puncte pe ordinea de zi: demiterea viceprimarului şi alegerea altuia, evident, din propria „ogradă” social-democrată.

Şedinţa a fost teribilă. Cei opt consilieri, cu legea în mână, parcă scrisă pentru ei, şi-au făcut de cap şi într-un stil amuzant. Trei propuneri pentru funcţia de viceprimar, apoi una dintre ele tăiată, pentru rămânerea a doi consilieri în cursă. Fiind necesare opt voturi „în cap” pentru alegerea noului viceprimar, inclusiv cea de-a doua propunere, Eleonor Blăgan, a votat la vedere, mândru şi cu satisfacţie pentru prima propunere! Astfel, noul viceprimar al oraşului Băneasa este, de vineri, social-democratul Paul Coliş.

„Retrogradarea” de la oraş la comună, pentru bani europeni

„Domnul viceprimar pe care tocmai l-am demis astăzi nu a dovedit a fi un bun organizator, ceea ce îi trebuie unui viceprimar. Nu a iniţiat nici un proiect de hotărâre pe toată perioada mandatului, nu a iniţiat nici un proiect de înfrumuseţare a oraşului, nu a fost văzut decât de foarte puţine ori, pe stradă, cu oamenii de la ajutorul social, cu oamenii din aparatul primăriei şi, prin urmare, considerăm că avem doi ani de când Băneasa stă pe loc. Am reuşit, astăzi, să realizăm ceea ce trebuia să facem de la început, dar, datorită faptului că domnul George Lipoveanu (preşedintele UNPR Constanţa – n.r.), a venit şi a pus presiune politică pe consilierii de atunci ai dânsului, cei trei, nu am putut să facem ceea ce trebuia de la început. Sperăm că ne va ajuta Dumnezeu ca în aceşti doi ani care au mai rămas să îndreptăm tot ceea ce am pierdut în tot acest timp”, a declarat consilierul Blăgan, pentru Replica. Acesta îşi pune toate speranţele în colegul său şi speră să îşi îndeplinească obiectivele, printre ele regăsindu-se şi dorinţa mai veche şi arzătoare, de revenire la statutul de comună, pentru o mai eficientă accesare a fondurilor europene. „Cu noul viceprimar vom face, în primul rând, reabilitarea imaginii oraşului, pentru că eu consider că din ce în ce mai mult ne este ruşine să ieşim pe străzi şi să spunem că suntem locuitori ai oraşului Băneasa. Avem, în acest sens, depus un proiect în şedinţa ordinară pentru a trece din nou UAT (unitatea administrativ teritorială – n.r.) la statutul de comună, pentru că nu îndeplinim criteriile pentru a fi oraş. În acest sens, nu avem nici număr populaţional, nu avem nici spital, din care a mai rămas doar o secţie de primiri urgenţe, nu avem reţea de canalizare, nu avem mai nimic care să ne lege de statutul de oraş. Nu putem accesa fonduri europene, pentru că majoritatea fondurilor europene sunt pentru rural. Uitaţi-vă la Ostrov ce s-a întâmplat! Ei au primit finanţare pentru asfaltarea a 12 km. Deja au început, au bordurat tot, Ostrovul va arăta, într-adevăr, a comună europeană. Noi nu arătăm nici măcar a comună europeană, darămite a oraş”, a concluzionat Blăgan.

Coliş renunţă la indemnizaţie

Noul viceprimar, Paul Coliş, a făcut senzaţie la şedinţa de vineri. A promis de toate pentru toţi, sprijin nemărginit pentru cetăţeni şi, evident, nu strică şi nişte folclor pentru „tineretul ignorat de autorităţile locale”. „În ultima săptămână, au murit cinci inşi! De la începutul anului, n-am auzit de cinci naşteri! ”, şi-a început Coliş discursul. „Am luat hotărârea, cu consilierii locali, să ne apucăm de treabă. În doi ani, nu s-a mişcat nimic în Băneasa. Azi, s-a văzut care este realitatea. Oamenii care ne-au ales pe noi ne-au determinat să schimbăm viceprimarul. (...) Noi ne-am constituit legal, cum spune legea, locuitorii localităţii ne-au determinat să luăm atitudine, pentru că s-au săturat de atâta mizerie şi de atâta nepăsare din partea autorităţilor locale. (...) Eu am multe proiecte. Îmi las treburile mele şi vin să le fac pe ale comunităţii, cu priceperea mea, tot ceea ce-mi stă în putinţă. Deci, primul aspect, vreau să mă ocup de tineret. Vreau să le creez un spaţiu să se destindă după orele de cursuri, să aibă un parc, să aibă un teren unde să se joace. Am iniţiat două proiecte, vreau să înfiinţăm pentru copiii talentaţi, de la Făurei, un ansamblu de dansuri, folcloric. La Băneasa, la fel. Vreau să redeschidem căminul cultural, care stă în paragină de mulţi ani. Casa de cultură e folosită în alte scopuri, nu în folosul comunităţii. Aşa o văd şi o înţeleg eu: pentru activităţi culturale, educative. În afara orelor de cursuri, copiii n-au unde să se distreze, toată vara asta eu n-am văzut un copil venit din oraş, la bunici, la treburi de-ale lor, mai mult stăteau la bar, între fumători, beţivi, fel şi fel de oameni, n-aveau spaţiul lor”, a precizat Coliş, pentru Replica. De asemenea, pentru a-şi întări poziţia, noul viceprimar susţine că are tot ce-i trebuie şi nici vorbă de „interes personal”, în privinţa indemnizaţiei pe care ar putea s-o refuze fără probleme. „Da, dacă e cazul, pentru că doamna secretară invocă faptul că eu am interes personal. N-am nici un interes personal! Organele abilitate, prefectul, cine este în măsură, să ne răspundă, dacă nu îndeplinesc criteriile pentru vice, n-am nimic împotrivă, dar noi am studiat şi am zis că suntem legal constituiţi. Eu n-am nici un interes, nu am venit pentru indemnizaţie, pentru că eu am tot ce-mi trebuie. Vreau să fiu în slujba cetăţenilor, să-i îndrum, să-i ajut, să-i sprijin şi pe copii şi pe cei bătrâni”, a concluzionat Coliş, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367