REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul din Hârşova zice că "într-o ţară de rahat", ENEL îşi face de cap

Primarul din Hârşova zice că "într-o ţară de rahat", ENEL îşi face de cap

Replica API 29 noiembrie 2012 | 00:00 154

Zeci de familii riscă să-şi petreacă sărbătorile în beznă

Zeci de familii riscă să-şi petreacă sărbătorile în beznă

Primarul Hârşovei, Tudorel Nădrag, este foc şi pară pe reprezentanţii legali ENEL, pentru că, deşi a semnat contractul în data de 5 septembrie a.c., pentru racordarea la reţeaua electrică a blocului de locuinţe sociale cu 48 de unităţi locative, locuitorii stau la lumina lămpilor şi a lumânărilor chiar şi astăzi. "Am discutat cu ei în toate felurile, am anunţat şi că-i reclam, am apelat şi creştineşte la ei, fără nici un rezultat. Am formulat această scrisoare, pe care am transmis-o Prefecturii, Consiliului Judeţean, Autorităţii Naţionale de Reglementări în domeniul Energiei, chiar şi primului ministru. Avem contestaţie depusă de un an de zile. Peste tot unde am umblat în ţara asta, la Guvern şi la toate agenţiile să obţin aprobare pentru a face blocul acesta, am avut uşile deschise. Iată că, într-o ţară de rahat, cum suntem noi, pentru că ne-am dat lumina ţării pe mâna unor străini, să nu le zic altfel, ei îşi bat joc de noi. Un an şi jumătate am stat cu o eoliană în curtea spitalului, care are şi preaviz pentru a fi debranşată pentru datoriile la energie, dar nu am reuşit să o punem în funcţiune, să-i dea curent gratuit acestui spital, măcar pentru faptul că este spital şi că ar fi primul din România care ar beneficia de curent gratuit. Să nu mai spun de felul în care-şi promovează anticoncurenţial domeniu în care statul român i-a dat acest drept", a declarat pentru "Replica", Tudorel Nădrag.

ENEL impune constructorilor să monteze doar produse fabricate în Italia

Edilul Hârşovei este supărat şi pe faptul că ENEL obligă constructorii să lucreze doar cu produse fabricate în Italia, iar după părerea primarului, sunt din punct de vedere calitativ mult mai proaste decât cele fabricate în România. "Întrebaţi şi constructorii care execută lucrări în sistem, că li se impune să monteze numai produse fabricate în Italia, care sunt mult mai proaste decât cele româneşti, fiind mai sensibile şi cedează la şocuri, puteţi consulta şi constructorii să vedeţi că aşa este. Ca să nu mai spun că, după ce am semnat toate documentele, tot ce trebuie, le-am plătit tot ce au cerut, acum 2 zile mi-a venit că mai trebuie să plătesc încă 400 de lei. Le-am dat 40.000 lei şi nu le mai dădeam 400 lei? Acum trebuie să mai stăm şi să aşteptăm să intre din nou în comisie şi pentru ăştia 400 de lei", a mai declarat edilul Hârşovei.

Cei din locuinţele sociale riscă să nu aibă curent de sărbători

Pentru ca locuinţele sociale să poată fi racordate la energie electrică, ENEL a cerut ca tablourile electrice montate la intrare din scara blocului, să fie mutate pe peretele exterior al blocului, considerând astfel că românii sunt hoţi. "Luna trecută, ei au mai scos încă o lege internă, unde ne va amâna şi mai mult şi ne va cere cel mai sigur încă 20.000 lei, pentru că s-au hotărât ei ca tablourile electrice care sunt la intrarea pe scara blocului, considerând că românii sunt hoţi, să le pună pe peretele blocului afară, asta însemnând cabluri şi alte lucrări suplimentare, pentru a ne întârzia din nou. După care, nu primesc niciun dosar până nu se termină această operaţiune, apoi încă două luni îi ţine pe amărâţii ăia până să le aprobe dosarele, aşa că probabil până la Paşti s-ar putea să aibă curent. Acei 400 de lei nu au fost cuprinşi în contract, dar s-au gândit ei acum că, probabil au contract cu încă o firmă din Bucureşti, care trebuia să avizeze proiectul nostru, dar puteau să prevadă acest lucru în contract şi nu era nicio problemă. Eu sunt sigur că nu se va termina aici, şi ne va ţine aşa în continuare", a completat Tudorel Nădrag.

Pentru orice problemă legată de ENEL, hârşovenii sunt nevoiţi să meargă până la Năvodari

Deşi oraşul Hârşova numără în prezent peste 10.000 de locuitori, punctul de lucru ENEL din acest oraş a fost desfiinţat. Pentru orice problemă pe care hârşovenii o întâmpină sunt nevoiţi să se deplaseze peste 80 de km, până în Năvodari. "Aşa fac cu tot neamul românesc, unde au venit macaronarii ăştia din Italia, şi-şi bat joc de noi, de români. Dacă suntem proşti şi ne-am dat lumina ţării pe mâna lor, aşa păţim. Să nu mai spun că punctul de lucru al ENEL-ului care era la Hârşova, centru de la Hârşova s-a desfiinţat şi pentru orice problemă, hârşovenii trebuie să se ducă la Năvodari, de care aparţinem noi. În situaţia de faţă, se duc oamenii şi întreabă: "-Domle mai stăm mult cu lămpile? Este şi frig, nu-i nici lumină, vine iarna; -Nu ştiu depinde de primărie". Păi ce să mai vă fac eu la primărie, că am plătit cât aţi vrut, vă mai dau cât mai vreţi, dar numai făceţi dracu' odată. O să vedeţi că 2 luni mai durează numai dosarele lor. De chestia asta m-am lovit recent, pentru că am mai avut 4 blocuri ANL, că am păţit acelaşi lucru. A înnebunit lumea aşteptând să le dea curent. Aşa ceva nu am mai întâlnit, este o bătaie de joc. Este o ţară de rahat unde ne-am dat totul, lumina ţării, zăcămintele de petrol şi gaze ca să-şi bată joc de noi. V-am dat 40.000 lei, vă mai dăm încă 40.000 lei, vă mai dăm cât mai vreţi voi, numai făceţi dracu' odată, măi frate. Sunt în stare să-i las fără salariu pe angajaţii primăriei, numai să trag curent la oamenii aceştia necăjiţi. Nici nu se pune problema să stăm în loc de bani", a conchis pentru "Replica", primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218