REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul din Mangalia vrea să readucă pe harta turistică staţiunile din sudul litoralului: de 1 mai promite distracţie

Primarul din Mangalia vrea să readucă pe harta turistică staţiunile din sudul litoralului: de 1 mai promite distracţie

Replica API 26 aprilie 2014 | 00:00 553

Cristian Radu îşi face reclamă

Cristian Radu îşi face reclamă

Staţiunile din sudul litoralului sunt pe cale de a-şi recăpăta strălucirea de altă dată, spune primarul din Mangalia, Cristian Radu. Încet, dar sigur, acţiunile deja intră în linie dreaptă, mai multe evenimente fiind pregătite pentru minivacanţa de 1 mai. De asemenea, potrivit edilului, stârpirea comerţului ambulant continuă.

"Avem mai multe evenimente, aşteptăm o serie de turişti. Între Saturn şi Venus o să avem şi un eveniment auto. Seara va fi şi un concert, în Jupiter. Încercăm să ne reorganizăm, să readucem turişti în zona noastră, cum a fost înainte de anul 2000. Ne aducem aminte că în anii '90 oamenii alegeau Neptunul şi sperăm că în viitorul apropiat vor alege tot Neptunul pentru că este ca o tradiţie cumva, care s-a pierdut. Dar, îi vom readuce pe turişti, de 1 mai, în zona noastră", a declarat, pentru "Replica", Cristian Radu, primarul Mangaliei. Cât despre agenţii economici, acesta a spus că există o colaborare strânsă, iar tarabele vor fi de domeniul trecutului. "Avem o colaborare foarte bună cu toţi agenţii economici, ne întâlnim periodic. Ne-am întâlnit şi în martie, la începutul primăverii, să vedem cum ne organizăm pentru că şi administraţia locală trebuie să intervină, dar şi agentul economic, pentru că interesul este turistul, care vine şi trebuie să se simtă bine pentru a mai reveni. În ceea ce priveşte tarabele, vor exista din ce în ce mai puţine în Mangalia pentru că ne dorim un comerţ civilizat, nu neautorizat sau nefiscalizat. Nu vrem să tolerăm aşa ceva. Mai mult decât atât, noi încercăm să-i ajutăm pe agenţii economici care-şi plătesc taxele la stat, nu tarabe care atunci când se încheie sezonul estival şi-au strâns treaba şi au plecat. Ne dorim investiţii serioase în zone, care să rămână şi peste iarnă, avem turişti şi vrem să readucem aceste staţiuni pe harta turistică. Acele tarabe, care ne agresează vizual până la urmă, nu fac bine nici turistului şi nici administraţiei locale", a mai precizat edilul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614