REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Ovidiu, prezent la slujba Sfântului Maslu, alături de IPS Teodosie

Primarul din Ovidiu, prezent la slujba Sfântului Maslu, alături de IPS Teodosie

Replica API 28 noiembrie 2015 | 00:49 422

Primarul din Ovidiu, George Scupra, a participat vineri seara, 27 noiembrie, la Slujba Sfântului Maslu, la o biserică din localitate, ţinută de un sobor de preoţi alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

La finele slujbei, IPS Teodosie i-a înmânat edilului o diplomă de vrednicie, după care i-a miruit pe enoriaşi.

Menţionăm că foarte mulţi locuitori din Ovidiu au fost prezenţi, inclusiv Poliţia Locală. De asemenea, o vârstnică în baston a ţinut să-i adreseze Arhiepiscopului Tomisului câteva cuvinte: "Nu mă lăsa, nu am pe nimeni!"

Sfânta slujbă s-a ținut la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Ovidiu. La aceasta au participat toți preoții din oraș plus alți câțiva. În total au fost aproximativ 20 de preoți. După fiecare evanghelie citită, Arhiepiscopul și restul preoților i-au miruit pe credincioși.

La sfârșitul acesteia, IPS i-a oferit primarului o diplomă de vrednicie spunând: ”De aceea vă ofer această diplomă de vrednicie care înseamnă recunoaștere, pentru că ați fost ales cu voia dumneavoastră, dar mai ales prin planul lui Dumnezeu. Oferim domnului George Scupra diplomă de vrednicie pentru slujirea intensă și neobosită în cadrul Bisericii Ortodoxe și a dragostei pentru cultură. Purtați un nume care vă ajută să biruiți în toate”. Primarul a mulțumit apoi: ”Mă simt cu adevărat emoționat. Vă mulțumesc IPS voastră pentru cuviintele frumoase. Vreau sa îmi cer scuze că nu am fost prezent la toată slujba.Dar în același timp, la Centrul Cultural din Ovidiu avem un spectacol ce se ține odată pe an. Este vorba despre elevii noștri care sunt într-un spectacol concurs dintre Liceul Ioan Podaru și Școala Nr. 2”. Scupra a vorbit apoi despre politica din ziua de azi: ”Au fost și bune și rele dar niciodată n-am judecat oamenii după culoarea politică și nici nu o voi face de acum încolo. Încerc să ajung pe cât posibil către inima dumneavoastră”. Edilul a menționat apoi că într-o ședință de consiliu local de miercuri a aprobat bugetul necesar pentru pictarea bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” care ar trebui finalizată în 2-3 luni.

În încheiere, Arhiepiscopul Tomisului a lansat un îndemn enoriașilor: ”Nu vă dușmăniți, nu vă certați, nu vă jigniți. Acestea sunt uneltirile celui viclean”.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367