REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarul Mangaliei a inspectat staţiunile: „Degeaba facem proiecte europene dacă sunt tot felul de dughene şi construcţii abandonate”

Primarul Mangaliei a inspectat staţiunile: „Degeaba facem proiecte europene dacă sunt tot felul de dughene şi construcţii abandonate”

Replica API 5 martie 2015 | 23:13 258

Nimic nou sub soare

Nimic nou sub soare

Încet, dar sigur sezonul estival 2015 se apropie de start. Administraţiile locale se confruntă în fiecare an cu aceleaşi probleme şi aruncă vina ba în ograda deţinătorilor de dughene insalubre ba în ograda paralementarilor din România. Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a inspectat staţiunile Saturn, Jupiter şi Neptun şi anunţă că va aplica sancţiuni tuturor deţinătorilor de active abandonate şi neigienizate. Însoţit de o armată de angajaţi, edilul a identificat construcţiile ilegale şi recunoaşte că legislaţia aflată în vigoare „nu ne ajută foarte mult pentru a scăpa staţiunile de aceste ruine”.

„În cursul zilei de astăzi (marţi -n.r.) am fost pe teren, în zona staţiunilor Saturn, Jupiter şi Neptun, unde se va realiza proiectul de reabilitare a falezelor, cu fonduri europene. Alături de colegi de la Administraţia Domeniului Public, de la Departamentele de Urbanism şi Proiecte Europene, din cadrul Primăriei, dar şi împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, am inspectat aleile de acces către plajă, starea spaţiilor comerciale şi a construcţiilor din apropierea lacurilor şi zona adiacentă plajei”, a marturisit edilul pe o reţea de sociaizare. Primarul Cristian Radu s-a declarat dezamăgit de ce a găsit în staţiunile din sudul litoralului. “Din păcate, am constatat că încă mai există construcţii fără autorizaţii ori unele care s-au extins mai mult decât le permite legea. În sensul acesta, am cerut scris tuturor agenţilor economici din zonă să prezinte toate documentele care stau la baza construcţiilor deţinute, iar acolo unde este cazul să remedieze situaţia pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile impuse de lege. Toate construcţiile şi amenajările care depăşesc suprafaţa reglementată prin autorizaţii vor trebui modificate, astfel încât să respecte documentaţia de urbanism. Totodată, se vor aplica sancţiuni tuturor deţinătorilor de active, care le-au lăsat abandonate şi neigienizate”, susţine Radu, care a mai adăugat şi faptul că: „Degeaba facem proiecte europene dacă în imediata apropiere sunt tot felul de dughene insalubre şi alte construcţii abandonate de câteva decenii. Din păcate, cadrul legislativ naţional nu ne ajută foarte mult pentru a scăpa staţiunile de aceste ruine. Tot ceea ce putem să facem este să-i amendăm pe proprietari până vor înţelege măcar să le salubrizeze şi să le acopere cu o pânză, pe durata sezonului estival”. Cât despre reabilitarea falezei din Neptun, primarul Mangaliei a cerut patronilor din zonă ca până la vară să modernizeze aspectul teraselor şi restaurantelor astfel încât acestea să se încadreze în noul concept urbanistic, impus prin implementarea proiectului European.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614