REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primarul Mangaliei, acuzat de consilierii PDL că distruge spaţiile verzi şi taie copacii din municipiu

Primarul Mangaliei, acuzat de consilierii PDL că distruge spaţiile verzi şi taie copacii din municipiu

Replica API 23 septembrie 2014 | 01:30 100

Protest împotriva acţiunilor demarate de Cristian Radu

Protest împotriva acţiunilor demarate de Cristian Radu

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, se confruntă cu un val de critici referitoare la lucrările din oraş, mai mulţi cetăţeni acuzând că acesta „masacrează” copacii. Edilul a explicat însă că a tăiat un singur copac, care nu-şi avea locul pe trotuar, iar în continuare nu face altceva decât să pună în ordine spaţiul verde din municipiu, cu ajutorul unor specialişti şi a peisagiştilor. „S-a plantat haotic. Nu mai putem avem copaci care străpung ţevile de apă sau care intră în canalizări, aşa cum s-a petrecut în zona unui bloc. Spaţiile verzi la care se referă unii sunt, de fapt, nişte boscheţi şi buruieni, în care, atunci când s-a intrat pentru a se face curăţenie, au fost găsiţi şerpi, pisici şi câini morţi”, a explicat primarul. El a adăugat că are în plan să planteze pomi care se pretează în mediul urban, gard viu şi flori. „Când vom demara această acţiune, vom solicita şi sprijinul agenţilor economici. Îi vom provoca să planteze copaci”, a spus Radu.

Dincolo de explicaţiile oferite de primar însă, mai mulţi cetăţeni, cărora li se alătură acum şi consilierii PDL din Mangalia, văd altceva: „este distrus spaţiul verde!”.

„Noi, consilierii locali PDL, protestăm faţă de acţiunea primarului de a tăia copacii, gardurile vii şi de a distruge spaţiile verzi din oraş. Este inadmisibil ca în condiţiile în care primăria nu a reuşit să întreţină, în condiţii bune, zonele verzi din oraş şi staţiuni, confruntându-ne în ultimii doi ani cu buruieni, bălării şi gunoaie peste tot, să vedem acum cu câtă ură administraţia locală taie copacii plantaţi cu zeci de ani în urmă”, transmit aleşii locali. „Cerem primarului să înceteze imediat această acţiune de distrugere a spaţiilor verzi şi să înţeleagă că misiunea administraţiei locale este să construiască, nu să distrugă”, se mai arată în mesajul transmit de grupul de consilieri PDL din Mangalia.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614