REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Mangaliei, Tusac şi-a întins nevasta în afacerile cu gunoi

Primarul Mangaliei, Tusac şi-a întins nevasta în afacerile cu gunoi

Replica API 20 septembrie 2011 | 00:00 1168

PSD, PNL şi PDL se înţeleg de minune în afaceri cu italienii

PSD, PNL şi PDL se înţeleg de minune în afaceri cu italienii

Banii nu au miros, iar culoarea lor este la modă oricând şi se potriveşte oricărei sigle de partid. Au dovedit-o politicienii români cu vârf şi îndesat, ştiut fiind faptul că cele mai mari tunuri şi cele mai răsunătoare cazuri de corupţie au implicat, deopotrivă, atât oameni de la putere, cât şi din opoziţie, toţi conştienţi de fatalitatea că oricând pot face rocada între ei şi, ca atare, trebuie să se sprijine reciproc. Într-un caz mai special, de la Mangalia, banii nu mai sunt chiar aşa de inodori, ci miros de-a dreptul a gunoi, la propriu; în rest, rămâne cum am stabilit: de la PSD, PNL sau PDL, politicienii colaborează fără probleme, supravegheaţi de generali în retragere ai serviciilor secrete şi asistaţi, discret, de "ambasadori" ai Cosa Nostra. Este vorba despre groapa de gunoi de la Albeşti- Mangalia, o afacere despre care se ştiu foarte puţine lucruri, deşi musteşte de nume extrem de interesante, ascunse prin firme asociate la alte firme, lichidate sau în faliment, toate acestea pentru un business care, oficial, raportează pierderi de miliarde. Cu toate acestea, ceva trebuie să fi atras atenţia personajelor de care spuneam, din moment ce prea s-au îngrămădit parlamentari, primari, generali din servicii şi mafioţi italieni la un loc, strâns uniţi în jurul gropii din Mangalia.

Procurorii antimafia italieni au arătat recent că acel "ceva" ce îi adună pe mafioţii din Cosa Nostra în afacerile cu deşeuri sunt zecile de milioane de euro pe care îi spală prin gropile de gunoi din România. Iar dovezile anchetatorilor din peninsulă au fost suficient de credibile astfel încât o instanţă românească să aprobe un sechestru asupra tuturor bunurilor unor firme româno-italiene ocupate cu spălarea banilor la groapa de gunoi de la Glina. Procurorii antimafia au făcut vorbire, până acum, doar de afacerile necurate de la groapa Glina, singura legătură a Constanţei cu acest caz fiind faptul că mafia italiană aducea gunoaiele cu vaporul în port, de unde erau preluate de camioane şi duse la groapa ilfoveană. De asemenea, partenerul strategic al Cosa Nostra, aşa cum reiese din lucrarea procurorilor, pe numele său Victor Dombrovschi (sau Douglas, omul beneficiind de dublă identitate, ambele nume fiind atestate oficial), are legături strânse de afaceri pe litoral. Concentraţia mare de politicieni şi afacerişti importanţi pe marginea gropii de la Mangalia, precum şi prezenţa asociaţilor cu acte în regulă ai mafiei italiene ar putea sugera că şi prin sudul litoralului se spală banii ca la Glina. Dacă nu, înseamnă că Primăria Mangalia şi edilul său şef, Mihai Claudiu Tusac, prin intermediul soţiei, Monica Grosu, senatorul PDL de Dâmboviţa Florin Mircea Andrei, consilierul general PNL al Capitalei Laurian Dragoş Botoş, generalul (r) Gheorghe Carp (fostul consilier al preşedintelui Ion Iliescu, fondatorul celebrului serviciu secret al MAI, "Doi şi-un Sfert") şi familia sa (soţia Niculina şi fiica Nicoleta) şi omniprezentul Victor Dombrovschi suferă de masochism şi se încăpăţânează să ţină în viaţă o firmă care le aduce numai pierderi de miliarde, an după an. Aşa se face că SC Eco Gold Invest SA, firma administrată de proaspăt liberalul mangaliot Dumitru Filip, care deţine groapa de gunoi de la Mangalia, a declarat în ultimii 3 ani pierderi totale de aproape 6 miliarde de lei vechi, de parcă tot sudul litoralului şi-ar exporta deşeurile şi nu mai are ce să arunce.

Soţia primarului PSD,

asociată la firma ce

deţine groapa de gunoi a oraşului

Acţionariatul de la Eco Gold Invest SA este extrem de încâlcit, într-un sistem suveică menit să ameţească eventualii anchetatori. Potrivit datelor oficiale, principalii acţionari sunt SC Intermediu Ecoservice SRL Bucureşti (cu 40%), SC Cindesol Service SRL Bucureşti (cu 30%), Regia Autonomă de Gospodărire Orăşenească Locativă şi Drumuri Gold RA Mangalia, Uranus SA Mangalia şi Primăria Mangalia. După cum se poate vedea, nici unul din numele barosanilor amintiţi mai sus nu apare la prima strigare. Încep să iasă însă, unul câte unul, la o răscolire mai atentă. Pentru început, trebuie evidenţiat alt lucru: trei dintre cele şase entităţi care deţin groapa de gunoi de la Mangalia au fost deja radiate sau sunt în faliment. Este cazul firmelor care deţin 70% din Eco Gold Invest SA, adică Intermediu Ecoservice şi Cindesol Service. Culmea coincidenţei, deşi cele două firme au, aparent, conduceri distincte, ambele au cerut falimentul în aceeaşi zi- pe 05.11.2010- şi au fost radiate prin dispoziţie a Tribunalului Bucureşti tot în aceeaşi zi, pe 27.05.2011. A treia firmă aflată sub spectrul falimentului în această ecuaţie este Uranus SA, care se află în reorganizare. Săpăm mai adânc prin gunoaiele Eco Gold Invest şi dăm, în sfârşit, de primii oameni, cei care au supravieţuit lichidării firmelor Cindesol Service şi Intermediu Ecoservice şi au preluat în nume propriu majoritatea acţiunilor de la groapa de gunoi Mangalia. Astfel, aflăm că, după dizolvarea Cindesol Service, Elena Nicoleta Georgiana Sterian a preluat 70% din pachetul de 30% deţinut de firma defunctă la Eco Gold Invest SA Mangalia, restul revenindu-i Monicăi Grosu, nimeni alta decât soţia primarului Mangaliei, pesedistul Mihai Claudiu Tusac.

Senatorul PDL Andrei, consilierul PNL Botoş, "mafiotul" Dombrovschi şi generalul Carp învârt şi ei la suveica gropii de la

Mangalia, alături de o bătrână de 86 de ani

Pe de altă parte, moştenitoarea Intermediu Ecoservice şi a celor 40% de la Eco Gold Invest SA Mangalia este Gheorghiţa Traşcă, o venerabilă domnişoară în vârstă de 86 de ani, născută în comuna gorjeană Andreeşti şi domiciliată în Bucureşti. Habar n-avem ce a descoperit femeia născută pe 22 iunie 1925 atât de fascinant în gunoaiele din Mangalia. Ştim însă că Gheorghiţa a primit firma Intermediu Eco Service de la Laurian Dragoş Botoş, de 48 de ani, consilier general PNL al Capitalei şi Liviu Puia, fostul şef al REBU Bucureşti. Ştim, de asemenea, că aceeaşi onorabilă Gheorghiţa Traşcă este asociată, în Ecorec SA (firmă despre care procurorii italieni susţin în mod oficial că spală banii Cosa Nostra în România), cu Victor Dombrovschi (sau Douglas), asociatul fraţilor Sergio şi Giuseppe Pileri în afacerile cu deşeuri din România, locotenenţii capului Cosa Nostra Massimo Ciancimino. Pe lângă Dombrovschi, Traşcă, prinţesa gunoaielor din Mangalia, la cei aproape 90 de ani ai săi, este asociată şi în SC Trust Consulting & Management SRL cu senatorul PDL de Dâmboviţa Florin Mircea Andrei, care s-a aflat, pentru o perioadă, şi în acţionariatul de la Ecorec SA. În fine, extrem de activa afaceristă Gheorghiţa se află şi la conducerea Edil Service DDD SA, firmă care se ocupă, deopotrivă, de comerţul cu gaze, dar şi de construcţii, societate deţinută, la rândul său, de alte soeicetăţi, precum Cindesol Service, Edil Construct Service, Expans, Trust Consulting & Management, dar şi persoane fizice precum veşnicul Victor Dombrovschi şi- cireaşa de pe tort- generalul (r) Gheorghe Carp, de 62 de ani, soţia acestuia, Nicolina Carp, de 61 de ani şi fiica lor, Nicoleta Carp, de 36 de ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367