REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primele imagini cu focul teribil care a cuprins clubul Colectiv!

Primele imagini cu focul teribil care a cuprins clubul Colectiv!

Replica API 25 noiembrie 2015 | 12:08 354

La 25 de zile de la drama din clubul Colectiv, au devenit publice primele imagini cu focul teribil care a cuprins întreaga sala şi a provocat moartea a 60 de tineri şi rănirea altor 120.

Scenele tulburătoare sunt dovada că atunci când nu există suficiente ieşiri de urgenţă şi extinctoare, focul nu iartă pe nimeni. Dacă autorităţile nu se trezesc la realitate şi nu iau măsuri elementare de protecţie, incendiile vor face mai departe sute de victime.

Această crimă colectivă a fost posibilă, deoarece statul român nu îşi protejează cetăţenii. Instituţii care trebuiau să controleze şi să împiedice funcţionarea unor astfel de spaţii nu şi-au făcut datoria.

Aceste imagini au fost filmate de angajatul Pro tv, Cristian Matei, în clubul Colectiv, imediat după ce a izbucnit incendiul în sala plină de oameni.

În cadru apar scena dar şi stâlpul de la care a pornit incendiul. Deja flăcările sunt puternice iar picături de plastic lichid cad pe podea. Oamenii fug spre singura ieşire a clubului, situată la numai câţiva metri de focar. Tinerii sunt relativ calmi. Încă nu conştientizează pericolul. Unul dintre ei ţine strâns trepiedul camerei de filmare şi aşteaptă să poată ieşi. Secundele trec. Publicul înaintează câţiva metri ajungând până în containerul folosit pe post de hol. Este bezn[ iar uşa este deja blocată de trupurile celor care în nebunia generală au căzut unii peste alţii.

Spre finalul filmării, este evident că focul cuprinde victimele. Sunetul înregistrat nu poate fi difuzat însă acele momente au fost unele de groază. Sunt 43 de secunde care se încheie într-o mare de foc.

Înregistrarea făcută de Mumu, aşa cum îi spun amicii lui Cristian Matei este o piesă din puzzle-ul sinistru adunat de anchetatori pentru a reconstitui momentul de groază din Colectiv.

Criminaliştii au încercat să recupereze toate pozele dar şi înregistrările video din telefoanele şi aparatele foto ale victimelor şi pe baza acestora dar a celor suprinse de camerele de supraveghere din local au stabilit că în doar un minunt şi 19 secunde întreg clubul a fost stăpânit de flăcări.

La ora 22, 32 de minute şi 16 secunde, au concluzionat procurorii artificiile se APRIND marcând finalul spectacolului. Câteva scântei au sărit pe stâlpul îmbrăcat în burete pentru izolaţie fonică şi în doar 10 secunde vălvătaia ajunge la tavan, aşa cum se vede şi din înregistrarea colegului nostru.

După alte 9 secunde, susţin procurorii, oamenii şi-au dat seama de gravitatea situaţiei. Iadul s-a desclan;at, s-a instaurat panică şi toţi cei de faţă s-au îmbulzit.

Mumu a reuşit să iasă din clubul groazei însă cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţă corpului. A fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni de unde în dată de 6 noiembrie a fost transferat la o clinică din Israel, unde este şi acum la Terapie Intensivă. Veştile sunt încurajatoare. A trecut prin mai multe operaţii şi sunt semne că starea lui evoluează în bine, potrivit stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367