REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primiţi cu xenofobia?

Primiţi cu xenofobia?

Replica API 13 aprilie 2014 | 00:00 820

Literatura modernă politico-militară face cunoscută publicului interesat metoda "false flag" (trad. "steag fals"), din ce în ce mai apreciată de generali şi oameni politici, deopotrivă. Mai exact, o operaţiune de tipul "steag fals" presupune acele operaţiuni militare sau paramilitare cu rolul de diversiune, de a induce în eroare într-o asemenea manieră, încât publicul spectator este convins că autorii sunt întocmai cei prezentaţi la ştiri. Germania a aplicat o asemenea tactică, anunţând în dimineaţa zilei de 1 septembrie 1939, la radio, că un grup de polonezi a luat-o "pe ulei" şi a atacat la graniţă. Evident, acel grup nu provenea din nici o Polonie, ci erau nemţălăi get-beget, în uniforme poloneze, cu scuza invaziei "în buzunar". Isterii asemănătoare s-au dezvoltat în SUA, unde procente covârşitoare de americani nu cred o boabă din povestea oficială a Pearl Harbor, episoadele 1 şi 2 din Irak, Afghanistan sau a atentatelor asupra World Trade Center, de la 11 septembrie 2001.

Cu sau fără aprobarea publicului spectator, telespectator sau cititor, politicul merge mai departe cu ancheta, publicarea versiunii oficiale şi dă-i nenică, mai departe, cu invazia. Pe Vladimir Putin îl suspectez de aceeaşi tactică, în prezent, în Ucraina.

Domnul Putin doar ce a trimis o scrisoare intimă către 18 state, printre care şi România, care au fost înştiinţate că, dacă nu va fi achitată în regim de urgenţă factura stimabilului Kiev, la revedere gaz, importuri şi poate ne mai şi certăm puţin. Pe de altă parte, domnul ministru de Externe, Titus Corlăţean, susţine că Bucureştiul "este îngrijorat de ascensiunea partidelor populiste şi antieuropene". România încă este setată pe apucăturile englezilor. Bine, englezilor le-a trecut ideea cu invazia românească, dar domnul Corlăţean a simţit neapărat nevoia să puncteze un "punct de vedere european", născător de democraţie pe bătrânul continent. Încă am dificultăţi în a înţelege ce a vrut să spună domnul Corlăţean cu partidele xenofobe, pentru că nu prea le văd prin Europa, doar prin ziarele de stânga, specializate în alarme şi panici pe care nici ele nu le cred, iar în România, nici vorbă. Un lider taximetrist îşi întreţine doi-trei colegi la mormântul lui Ceauşescu, în fiecare an, pe 25 decembrie şi cam atât cu extrema stângă, iar dacă naziştii lipsesc cu desăvârşire, legionarilor le-au intrat cămăşile verzi la apă. Poate pe toţi aceştia îi poate ajuta doamna Macovei, prin proiectul domniei sale de a reduce numărul membrilor fondatori ai unui partid politic la 500. Dar, asta e altă poveste.

Revenind, domnul Putin ameninţă cu sabia în Europa de est, prin "steaguri false" la Donetsk sau Harkhov, iar Bucureştiul se arată îngrijorat de xenofobi pe care nu-i vede nimeni. Din nou, România dă peste cap toate calculele politico-militare şi economico-sociale. Prin propulsarea în Parlament a tot felul de actori şi cântăreţi, românii n-au decât să danseze acum, pentru ruşii n-au nevoie de nici un "steag fals". Românii se bat singuri.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614