REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Primul general turc din România, ridicat la rangul de chestor principal de poliţie

Primul general turc din România, ridicat la rangul de chestor principal de poliţie

Replica API 24 ianuarie 2015 | 11:21 6585

Gelaledin Nezir, la 50 de ani

Gelaledin Nezir, la 50 de ani

Gelaledin Nezir

Primul general turc al României, constănţeanul Gelaledin Nezir, este de vineri chestor principal de poliţie, potrivit unui decret de înaintare în grad semnat de preşedintele Klaus Werner Iohannis şi publicat în Monitorul Oficial. Gelaledin Nezir devine astfel una din figurile cele mai titrate din sistemul de apărare, cu zeci de distincţii, titluri şi medalii primite mai întâi în Armată, apoi în Poliţia Română. Gelaledin Nezir, care va împlini în această toamnă 50 de ani, ocupă la MAI funcţia de director al Direcţiei de Secretariat şi Protocol, dar şi-a început cariera de ofiţer în 1987, în cadrul MApN, unde a fost comandant de pluton, locţiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat „Călugăreni”, comandant de pluton la Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, din Constanţa, redactor la redacţia radio şi televiziune a Statului Major al Marinei Militare, ofiţer cu probleme de evidenţă şi mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, ofiţer de presă al MApN, şef al compartimentului de Relaţii Publice al Statului Major General, director al Direcţiei de Comunicare şi Relaţii Publice a MApN, consilier al şefului Statului Major General, consilier al ministrului apărării, locţiitor al comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru logistică „General Constantin Zaharia”. De la MApN a trecut la Ministerul Justiţiei, în calitatea de consilier personal al ministrului, pentru ca, în 2009, să treacă în aparatul central al MAI. Gelaledin Nezir a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu - Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius - Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne. A fost decorat de cinci ori în cariera sa: Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de Cavaler - 2004; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate - 2007; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate - 2002; Emblema de Onoare a Armatei României - 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre - 2008.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/articolul-din-replica-despre-avansarea-in-grad-a-lui-gelaledin-nezir-preluat-de-presa-turca-206684/

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cinste, este un cuvant spus celor care servesc.Patriotism este un cuvant greu celor care servesc din umbra.Patriotismul nu se masoara prin laude....ele raman acolo ascunse pentru vesnicie. Oameni care au lucrat sau lucreaza in continuare in umbra factorilor politici decizionali.......lor le datoram respectul si ei sunt cei care duc in spate tot procesul de executie. Unii dintre ei sunt genii si trebuie sa le purtam respectul si toata admiratia.Cu stima pentru toti aceia care fac ca Romania sa fie o tara democrata.Stima pentru inteligenta romaneasca.Hai Roamania.
0
0
Ce daca este infanterist la baza, dar a continuat sa invete. Ce specialitate a avul Amiralul Wilhel Canaris, marinar si a ajuns seful Abverului, daca stiti cu ce se mananca Abverul.No coment.Trebuie lamurita activitatea 1989 1990.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369