REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primul partid care oferă consiliere clienţilor bancari, pentru „sprijin în lupta inegală”

Primul partid care oferă consiliere clienţilor bancari, pentru „sprijin în lupta inegală”

Replica API 25 mai 2015 | 00:00 174

Noutate

Noutate

Echipa de avocaţi a Partidului România Unită, condusă de Anelis Scarlat, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, va avea o primă acţiune serioasă în cadrul formaţiunii în această săptămână, oferind consultanţă gratuită tuturor românilor care doresc să fie asistaţi în lupta cu abuzurile băncilor.

Consultanţa va fi oferită la sediul central al PRU din Capitală. Prima întâlnire cu cetăţenii care doresc să le fie apărate drepturile are loc miercuri, 27 mai, începând cu ora 17.00, la sediul central al partidului. „Este timpul ca românii, abandonaţi de stat când vine vorba să le fie respectate drepturile, să beneficieze de sprijin în lupta inegală cu interesele economice abuzive ale celor pentru care cetăţenii sunt cifre şi obiecte ale profitului, nu fiinţe umane”, susţin cei de la PRU.

Amintim că proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, care prevede că un debitor care nu îşi mai poate achita datoriile să îşi poată declara insolvenţa şi să poată astfel beneficia de un plan de rambursare, a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor. Pe lângă acest demers venit în sprijinul clienţilor bancari, există în sertarele Parlamentului şi un alt proiect legislativ, referitor la revenirea la cursul istoric pentru clienţii îndatoraţi în franci elveţieni (CHF).

Comisia de Buget şi Finanţe din Parlament dezbate proiectul conversiei creditelor din valută în lei cu mai multe variante posibile. Una dintre ele, cea a conversiei la cursul istoric, a pus pe jar întregul sistem bancar, care s-a mobilizat să oprească acest proiect.

Pentru că băncile din oficiu se sesizează împotriva a orice le lezează interesele şi profiturile, parlamentarii din comisia în cauză sunt făcuţi sandwich, între bancheri şi asociaţiile de protecţie a consumatorilor. Proiectul prevede acordarea unei şanse celor care au luat credite în valută să plătească la cursul iniţial, iar în cazul celor cu credite în franci elveţieni vorbim de o rată plătită aproape la jumătate faţă de nivelul de acum.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369