REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Principele Radu: Sunt convins de utilitatea modelului de cârmuire pe care Regele Ferdinand îl aduce românilor

Principele Radu: Sunt convins de utilitatea modelului de cârmuire pe care Regele Ferdinand îl aduce românilor

Replica API 7 iulie 2015 | 00:33 207

sursa foto clujazi.ro

Regele Ferdinand I este un model de lider pentru români, a declarat luni Principele Radu, la vernisajul expoziției de fotografie "Regele Ferdinand I Întregitorul", care a avut loc la Biblioteca Academiei Române.

"Am ținut să vin astăzi aici pentru că sunt convins de utilitatea modelului de cârmuire pe care Ferdinand îl aduce Românilor, aproape unic, în felul lui. Pentru că noi am fost învățați, în ultimii 70 de ani că numai cu brutalitate poți să îți impui sensul cârmuirii și este profund neadevărat. A fi sever (...) și a fi primitiv e cu totul și cu totul altceva. Este mult mai important decât credem noi exemplul regelui Ferdinand", a spus Principele Radu.

Acesta a subliniat că Regele Ferdinand I a avut două locuri pe care le-a considerat "acasă" — Academia Română și Palatul Cotroceni.

"Academia Română este a doua casă a Regelui Ferdinand. El a venit în 1890 la Academia Română, pe care a locuit-o cu sufletul și cugetul său până la sfârșitul zilelor, tot așa cum, cu numai un an înainte, în 1889, venea la Palatul Cotroceni", a arătat vorbitorul.

Principele Radu a mai vorbit, în cadrul evenimentului, despre un alt scenariu al istoriei României, în cazul în care Regele Ferdinand și Regele Carol al II-lea ar fi trăit până la vârsta de 80 de ani.

"Astăzi suntem obișnuiți cu personalități octogenare (...) Dacă Regele Ferdinand ar fi trăit până la venerabila vârstă de 80 de ani, l-am fi avut, în anul 1947 pe Regele Ferdinand pe tronul României. Dacă fiul lui, Carol al II-lea ar fi domnit în alt timp decât acela—infernal și criminal al deceniului al IV-lea al secolului al XX-lea—ar fi fost, precum vara lui, Elisabeta a II-a, regele României, în anii '70. Și Majestății Sale Regelui nostru i-ar fi venit rândul să domnească, așa cum ar fi trebuit, de fapt, la maturitate", a spus Principele Radu.

Alături de Principele Radu au fost prezenți la vernisajul expoziției, care este deschisă în sala "Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei, până la sfârșitul lunii, președintele Academiei Române, Ionel-Valentin Vlad, directorul general al Bibliotecii Academiei Române, Florin Filip, academicianul Răzvan Theodorescu și istoricii Adrian Silvan Ionescu (directorul Institutului de Istoria Artei al Academiei Române) și Alin Ciupală (Facultatea de Istorie a Universității din București).

Președintele Academiei Române i-a spus Principelui Radu că Academia va găzdui, la o dată ce urmează a fi stabilită, o sesiune dedicată Regelui Ferdinand I, asemănătoare sesiunii dedicate Regelui Carol I, de către forul academic.

De asemenea, Răzvan Theodorescu a spus că, probabil în 2017, în București va fi ridicată, în cantrul Capitalei, o statuie în onoarea Regelui Ferdinand.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614