REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Probleme rezolvate cu ştreangul: care sunt motivele

Probleme rezolvate cu ştreangul: care sunt motivele

Replica API 22 aprilie 2015 | 00:05 164

Declicuri emoţionale

Declicuri emoţionale

Probleme, boli grele sau dezamăgiri personale, toate reprezintă pricipalele elemente care au dus mai mulţi constănţeni în pragul disperării, determinându-i să recurgă la gesturi extreme. Mulţi dintre aceştia au ales să-şi pună ştreangul de gât, fără a anunţa ceea ce au de gând să facă. Astfel, imaginile macabre ale oamenilor spânzuraţi au pus stăpânire pe judeţul de la malul mării în prima parte a anului 2015.

Primul caz din anul 2015 s-a petrecut în februarie, când un bărbat de 44 de ani, Crinel Z., a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa. Acesta s-a spânzurat de o grindă, într-o dependinţă din gospodăria sa, din Săcele, fiind vorba de magazia de lemne. Pe trup nu au fost găsite urme de violenţă, neexistând suspiciuni cu privire la deces. Numai după câteva zile, oamenii legii aveau să se confrunte cu un alt caz. Astfel, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa, în data de 8.02.2015, în jurul orei 12.35, au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că pe strada General Manu, într-o cameră a imobilului de la numărul 2, aflat în renovare, se afla o persoană spânzurată. Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că persoana decedată este de sex masculin, de aproximativ 40 - 42 ani, cu înălţimea 1,85m, constituţie atletică, ten deschis, ochi căprui, mustaţă şi barbă, fără a se putea stabili, însă, identitatea. Din declaraţiile proprietarului imobilului, persoana decedată a fost lăsată să locuiască la acea adresă, de către acesta, pentru a avea grijă de imobil. Prea multe informaţii a spus că nu deţine, doar că că s-ar fi numit Florin. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că victima s-a spânzurat cu o funie de o grindă de lemn, din interiorul imobilului.

Problemele vărului Simonei Halep au dus la sinucidere

Nicia Arghir avea 29 de ani, absolvise Facultatea de Studii Economice din cadrul Universităţii Ovidius şi lucra ca instructor de tenis. Însă, chiar dacă în Constanţa era cunoscut ca un „om de bani gata”, se pare că Nicia era măcinat de gânduri negre. Era cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc, făcându-şi astfel datorii foarte mari, inclusiv la cămătari. Cunoscuţii acestuia au menţionat că s-a mai trezit o dată la uşă cu „recuperatorii”, care îl presau să le returneze banii. Chiar în ziua de luni, 9 martie, Nicia Arghir a avut o discuţie cu familia despre aceste datorii, gândurile negre ale tânărului conturându-se şi mai mult. În jurul orelor 17.00, acesta se afla în locuinţa sa, situată pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Constanţa, cu nişte rude. La un moment dat, bunica sa l-a chemat la masă, dar a refuzat pe motiv că nu-i este foame. Ulterior, vârstnica s-a dus la el pentru a mai încerca să-l aducă în bucătărie, dar atunci a descoperit tragedia. Astfel, în jurul orelor 17.33, lucrătorii Sectiei 1 Poliţie Constanţa au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat din Constanţa despre faptul că nepotul său Nicia Arghir se află spânzurat în holulul din incinta locuinţei din municipiul Constanţa, pe hol. Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a stabilit faptul că persoana în cauză era întinsă la sol în holul imobilului, în faţa uşii de acces, şi nu prezenta urme vizibile de violenţă. În zona gâtului cadavrul prezenta urme specifice de spânzurare.

S-a spânzurat pentru că soţia a intentat divorţ

Un alt caz cutremurător a fost înregistrat la Agigea, când un bărbat de 43 de ani a ales să-şi pună capăt zilelor într-un mod cât se poate de cumplit. El s-a spânzurat în curtea locuinţei sale, de bolta viţei de vie. Tragica descoperire a fost făcută de către vecini, în dimineaţa de miercuri, 1 aprilie. La faţa locului au ajuns oamenii legii care nu au găsit semne vizibile de violenţă, neexistând suspiciuni cu privire la cauza decesului. Din câte se pare, motivul care l-a făcut pe bărbat să-şi încheie socotelile cu viaţa a fost faptul că soţia l-a părăsit. Aceasta a intentat divorţ, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 25 februarie anul curent. Potrivit portalului instanţelor de judecată, era vorba despre obiectul „divorţ cu minori”, de unde rezultă că acum au rămas fără tată copii care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Potrivit localnicilor, chiar dacă nu fusese dată soluţia în cazul divorţului, soţia lui Ştefan se mutase deja din respectiva locuinţă, el rămânând singur. Şi, din păcate, tragediile au continuat şi de sărbătorile pascale, când, la data de 12.04.2015, ora 18.15, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, Aneta V., din Năvodari, despre faptul că soţul său, Vasile, de 75 de ani, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, situată pe strada Mesteacănului din Năvodari. Oamenii legii au ajuns cu promptitudine la faţa locului şi au identificat cadavrul, acesta prezentând şant de strangulare în jurul gâtului, iar în coteţu de păsări a locuinţei a fost găsită o funie fixată cu nod de o grindă. Pe trupul neînsufleţit nu au fost constatate urme vizibile de violenţă. Din cercetări a rezultat că Vasile se afla la domiciliul său împreună cu familia, după care a dispărut. Când soţia a mers să-l caute, a dat peste imaginile crunte. Ulterior, la data de 16.04.2015, ora 13.50, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat din Săcele, despre faptul că l-a găsit spânzurat pe tatăl său, Ghiţă B., de 88 de ani, de un pom în spatele grădinii la o distanţă de 300 m faţă de locuinţă. La faţa locului poliţiştii l-au identificat pe decedat, cu urme vizibile de strangulare în jurul gâtului provocate de o sfoară din material textil.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614