REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă poate fi declanşată. Ministerul Justiţiei a primit actele de la Înalta Curte

Procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă poate fi declanşată. Ministerul Justiţiei a primit actele de la Înalta Curte

Replica API 22 aprilie 2017 | 01:55 384

Ministerul Justiţiei anunţă că a primit actele de la instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă, precizând că sunt în curs de traducere, urmând a fi definitivată cererea de extrădare a fostului deputat din Serbia.

Ministerul Justiţiei anunţă, vineri, că a primit documentele transmise de către instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare urmând să fie transmise autorităţilor din Serbia, după finalizarea traducerilor.

"Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenţei întregii documentaţii cu cerinţele prevăzute de instrumentul internaţional aplicabil Convenţia Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), precum şi cu exigenţelor autorităţilor sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă. Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

Premierul Sorin Grindeau a declarat vineri că a primit asigurări din partea ministrului Justiţiei că, în privinţa extrădării din Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiţă, "toate lucrurile se desfăşoară conform procedurilor":

"Ministrul Justiţiei m-a asigurat că toate lucrurile se desfăşoară conform procedurilor, astfel încât extrădarea să fie făcută conform acestora", a spus Grindeanu, aflat într-o vizită la Brăila.

"Noi sperăm ca extrădarea să se realizeze într-un termen scurt. Eu nu ştiu ce atitudine vor lua omologii din Serbia ca să spun care va fi modul de reacţie în România. Vom aveam mâine hotărârile instanţelor, facem cererea de extrădare vedem care e poziţia autorităţilor din Serbia şi ne poziţionăm şi noi", a declarat Tudorel Toader, precizând că acesta este primul pas pentru aducerea fostului deputat în România.

Sebastian Ghiţă a fost capturat pe 13 aprilie, la Belgrad, la patru luni de la dispariţia sa. Pe numele lui Sebastian Ghiţă sunt emise în România două mandate de arestare în lipsă, potrivit RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ve-ti auzi ca si-a luat cetatenie ori .... nu are multi, f. multi interes sa nu vina ca le este frica. Mai bine confiscata toata averea si sa nu mai aibe voie in tara, iar basescu la puscarie , ati auzit !
0
0
Declar cotidianului replica ziarul miltiei din romania ca il vreau pe ghita viu sa i trag cateva gloante in cap sa nu mai manance adevaruri despre mafia din romania.Cine are curaj sa ne infrunte pe noi dna&sri ?.
4
0
Asta va fi adus in tara cind voi fi eu popa...Interesul "jmecherilor" e sa-l tina cit mai departe si sa nu vorbeasca..
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218