REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Procurorii din Bucureşti şi specialiştii de la Institutul pentru Protecţie Antiexplozivă Petroşani au preluat ancheta la restaurantul morţii

Procurorii din Bucureşti şi specialiştii de la Institutul pentru Protecţie Antiexplozivă Petroşani au preluat ancheta la restaurantul morţii

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 250

Localul Beirut, extins ilegal?

Localul Beirut, extins ilegal?

O armată de procurori, poliţişti şi specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Protecţie Antiexplozivă Petroşani a venit la Constanţa pentru a ancheta tragedia de la restaurantul "Beirut". Traficul a fost îngreunat pe bulevardul Tomis, iar zona a fost asigurată. Anchetatorii încearcă să pună cap la cap informaţiile şi să alcătuiască firul evenimentelor, în urma cărora trei tinere şi-au pierdut viaţa. Întrebat de reporteri dacă avea autorizaţiile în regulă, patronul localului, George Karam, a spus că "da", dar nu va mai da alte detalii până la finele anchetei. La faţa locului, pe lângă procurori, poliţişti şi aşa mai departe, au fost şi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa, pentru a se face măsurători, întrucât există indicii că localul ar fi fost extins ilegal. De asemenea, urmează să se stabilească dacă autorizaţiile de funcţionare pentru cei trei chiriaşi ai clădirii sunt în regulă - restaurant Beirut, Legendary Pub, respectiv cazinoul Vegas.

O anchetă laborioasă a fost demarată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul teribilului incendiu de la restaurantul Beirut. Verificate au fost şi celelalte două localuri, afectate de flăcări, respectiv Vegas şi Legendary Pub. În data de 10 aprilie, zona a fost asigurată şi traficul îngreunat, la faţa locului venind o armată de procurori din Bucureşti, poliţişti din Constanţa, dar şi specialişti Institutului Naţional de Cercetare pentru Protecţie Antiexplozivă Petroşani, care încearcă să stabilească condiţiile în care s-a produs teribila tragedie, efectuând expertize topografice, după care urmează simulările pe calculator. La faţa locului au fost prezenţi şi pompierii, care au urcat pe o scară, prin curtea din spatele clădirii, de pe strada Ion Bănescu, pentru a ajunge la mansarda mistuită de foc, acolo unde trei tinere şi-au pierdut viaţa, neexistând o altă cale de acces dat fiind faptul că plafonul s-a păbuşit. La anchetă au participat şi patronii celor 3 localuri, iar George Karam a specificat că nu vrea să dea declaraţii până la finalul anchetei. Întrebat dacă avea aviz de funcţionare, el a răspuns: "Avem, avem.". Întrebat dacă avea autorizaţie de la ISU Dobrogea sau de construcţie, a răspuns: "Nu mai comentez până la finalul anchetei". În schimb, reprezentanţii Congaz au declarat că, din punctul lor de vedere, restaurantul Beirut avea toate autorizaţiile şi avizele la zi pe 2013. Ancheta la faţa locului va dura şi în cursul zilei de vineri, 11 aprilie. Reamintim faptul că dosarul "Beirut" a fost preluat la Bucureşti. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 8 aprilie a.c., în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut, soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altora.

Facem precizarea că restaurantul Beirut funcţiona în clădirea de pe Tomis nr. 122, iar unul din patroni, George Karam era doar chiriaş. Reamintim că un incendiu de proporţii a izbucnit în noaptea de 5 spre 6 aprilie la restaurantul Beirut, extinzându-se şi la localurile vecine. Din nefericire, trei fete au murit, două dansatoare şi o cântăreaţă: Oana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369