REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Procurorii DNA au făcut verificări la Primăria Deleni, în dosarul preşedintelui CJC

Procurorii DNA au făcut verificări la Primăria Deleni, în dosarul preşedintelui CJC

Replica API 25 aprilie 2014 | 00:00 133

Au vrut să vadă parcelele date pentru împădurire

Au vrut să vadă parcelele date pentru împădurire

Procurorii DNA Constanţa au "vizitat" Primăria din Deleni, miercuri, 23 aprilie. Este vorba despre dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este cercetat penal pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au verificat mai multe documente şi au făcut cercetări la faţa locului, cu privire la terenurile ce trebuiau împădurite.

"Da, au fost procurorii aici şi au verificat parcelele de teren care s-au dat la Consiliul Judeţean pentru împădurire. Este vorba despre dosarul preşedintelui CJC", a declarat, pentru "Replica", Dan Marian, primarul din Deleni. Reamintim că la mijlocul lunii ianuarie a anului curent, procurorii au început urmărirea penală faţă de preşedintele CJC. Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro), din care 1.239.987,60 lei către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în cadrul proiectului de interes public judeţean "Caravana estivală a Judeţului Constanţa" cheltuieli care nu au avut legătură cu obiectivele proiectului (realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturală, dezvoltarea turismului ecvestru etc). De asemenea, plăţi au fost făcute şi către asociaţii şi cluburi sportive, asociaţii şi fundaţii cu act în domeniul cultural. Au avut loc şi decontări din valoarea lucrărilor de împădurire şi pepiniere executate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, pe când 61.749,06 lei au reprezentat o plată pentru lucrările de împădurire efectuate asupra unei suprafeţe de 50 de ha din comuna Independenţa. Într-un dosar separat, procurorii aceluiaşi serviciu teritorial au dispus începerea urmăririi penale şi extinderea cercetărilor faţă de preşedintele CJC, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea continuată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367