REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Profesorul şpăguit de la Mangalia, băgat după gratii de procurorii DNA

Profesorul şpăguit de la Mangalia, băgat după gratii de procurorii DNA

Replica API 18 octombrie 2014 | 01:30 319

I se alătură complicei

I se alătură complicei

Gheorghe Amza, fostul preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen numărul 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizie luată de magistraţi în cursul zilei de vineri, 17 octombrie. Prin urmare, acesta i se alătură complicei sale, Zoiţa Apostolescu, care a fost arestată joi, 16 octombrie.

Din ordonanţele întocmite de procurori a reieşit că există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, la data de 3 septembrie 2014, Apostolescu Zoia, la insistenţele inculpatului Gheorghe Amza, judecat într-un dosar penal al DNA pentru mită la bacalaureat, a luat legătura cu o persoană judecată în aceeaşi cauză, respectiv Veronica Cara, şi i-a cerut acesteia să formuleze, în faţa instanţei de judecată, declaraţii necorespunzătoare adevărului, din care să rezulte nevinovăţia lui Gheorghe Amza în dosarul aflat în curs de judecare. Prin această abordare se urmărea împiedicarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Amza Gheorghe pentru infracţiunile de care este acuzat. La aceeaşi dată, Zoia Apostolescu, fiind audiată în calitate de martor în dosarul menţionat, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, a făcut afirmaţii mincinoase în faţa instanţei de judecată, în sensul dovedirii nevinovăţiei inculpatului Gheorghe Amza. La data de 14 octombrie 2014, cu prilejul unei alte întâlniri, inculpata Zoia Apostolescu i-a cerut din nou Veronicăi Cara să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa instanţei de judecată. Mai mult, Zoia Apostolescu a încercat să o înveţe pe aceasta cum să răspundă la întrebările ce urmează să-i fie adresate în cursul procesului, la termenul programat pentru data de 15 octombrie 2014, punându-i totodată la dispoziţie şi înscrisuri privind declaraţiile pe care ar fi trebuit să le dea în cadrul cercetării judecătoreşti. Cu prilejul aceleiaşi întâlniri, pentru a o determina pe aceasta să adopte o poziţie favorabilă lui, inculpatul Gheorghe Amza i-a dat, prin intermediul inculpatei Zoia Apostolescu, suma de 5.000 lei şi i-a promis remiterea în viitor şi a unor alte sume de bani. În momentul în care totul era dezvăluit în sala de judecată, Amza i-ar fi trimis un mesaj complicei sale prin care i-a scris doar: „Fugi!”. Acesta a recunoscut, iar Apostolescu a fost prinsă în zona Poarta 2.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218