REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiect pentru tineri: Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanţa

Proiect pentru tineri: Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanţa

Replica API 28 martie 2017 | 22:12 710

Tineretul Național Liberal Constanța, în frunte cu președintele și consilierul județean Bogdan Bola, a înaintat o propunere de proiect pentru înființarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanța, la data de 27 martie a.c.

În expunerea de motive este expus faptul că în urma discuțiilor avute cu mai mulți membri TNL Constanța, dar și cu alte organizații de tineret din județ și municipiu, s-a ajuns la concluzia că punerea în funcțiune a spațiului „Centrului Multifuncțional Educațional pentru Tineret” să aibă ca scop dezvoltarea personală a tinerilor, stimularea voluntariatului și a incluziunii sociale și să fie un hub unde se pot dezvolta idei și politici de tineret.

În decembrie 2011, Consiliul Județean Constanța a aprobat principalii indicatori tehnico-economici aferenți proiectului „Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret”, valoarea totală a proiectului estimându-se la peste 13 milioane de lei, din care 2% urma să fie contribuția CJC. Astfel, s-a accesat prin un proiect finanțat prin fonduri europene și s-a început realizarea centrului pentru tineri din municipiu, în imobilul care era fostul cinematograf „Republica”.

Aceștia subliniează că „la peste cinci ani de la această lăudabilă inițiativă, lacătul rămâne pus pe ușa centrului pentru tineret, iar polemicile în jurul său nu mai contenesc. Mai mult, se încarcă incocularea în mentalul colectiv că acolo urmează să își desfășoare activitatea un nou cinematograf, iar cei mai rafinați folosind expresia de „centru cultural” atunci când fac declarații despre acesta”.

TNL Constanța consideră că centrul ar trebui guvernat de principiile susținute în Legea Tinerilo nr. 350/2006 care stipulează ce reprezintă o activitate de tineret: „orice formă de acțiune organizată în scopul îmbunătățirii condițiilor necesare integrării socio-profesionale a tinerilor, conform necesităților și aspirațiilor acestora”.

În expunerea de motive mai este menționat faptul că în organigrama Centrului Cultural Județean „Teodor Burada” nu este nici un lucrător de tineret care ar putea îndeplini funcțiile necesare pentru a duce la bun sfârșit principiile susținute de Legea Tinerilor, iar acesta nu are prevăzut în obiectivele sale activități de tineret, iar în descrierea proiectelor propuse pentru anul 2017 nu este prevăzută nicio activitate de tineret în Centrul Multifuncțional de Tineret.

Prezentând cele de mai sus, TNL consideră necesară înființarea acestei structuri pentru a realiza obiectivele prevăzute în Legea Tinerilor, pentru a nu risca să se ceară banii înapoi luați prin fonduri europene.

Ca obiect de activitate al centrului, TNL propune următoarea sinteză: încurajarea inițiativelor de tineret în județul Constanța, incluziunea socială și consilierea acestora în vederea asigurării de condiții optime pentru integrarea socio-profesională a acestora, prestarea de servicii de utilitate publică în calitate de organizator/co-organizator sau partener, în vederea derulării și implementării de proiecte și programe adresate tinerilor, inițierea, organizarea și derularea de acțiuni și proiecte proprii în baza unor priorități anuale, stabilite prin intermediul unui plan de acțiune anual, la crer să colaboreze diferitele organizații de tineret din județ

Printre domeniile preferate de tineri se numără antreprenoriat, sport, cultură și artă, voluntariat în toate planurile societății, IT sau mediul înconjurător.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel ca tasu! Un borfas cu aere de om cult! De aceea nu avem nici o sansa in tara asta! Perversi ca asta si ca altii din PNL si nu numai, frumusei si bine imbracati ne ofere noua viitorul pe tava!
0
0
Poza lui Putza Mica ce legatura are cu articolul?
4
0
bai Alcapone,da-ti ochilarii jos sau ai baut toata noaptea cu Tamas?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614