REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Proiect: platforme gospodăreşti cu sistem hidraulic, la Cernavodă

Proiect: platforme gospodăreşti cu sistem hidraulic, la Cernavodă

Replica API 26 iunie 2017 | 00:00 383

Amenajarea unui număr de 10 platforme gospodărești subterane cu sistem hidraulic în orașul Cernavodă este un proiect depus de către Primăria Cernavodă la Agenția de Protecție a Mediului. Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt o alternativă la platformele clasice, reprezentate de țarcuri în interiorul cărora se amplasează pubele.

Locațiile unde se intenționează amplasarea de platforme subterane de precolectare/colectare a deșeurilor municipale, coincid cu locațiile unde sunt amplasate în prezent containerele clasice, iar în unele locații va fi montată o singură platformă subterană, rămânând și containere pe sistemul clasic. Acestea sunt: Cartier Trust – strada Panait Cerna în zona blocurilor B1 – B2, Cartier Trust – strada Energiei în zona blocului C5, Cartier Trust – strada Cazărmii în zona blocului E17, Cartier H-uri – strada Medgidiei în zona blocului H5, Strada Unirii în zona blocului M4, Strada Unirii în zona bănci, Strada Mihai Eminescu în apropierea intersecției cu strada N. Titulescu, Cartier Columbia – strada Liliacului între bloc D1 și bloc 11 și Cartier Columbia – strada Salciei, în zona blocului turn între garaje. Platformele subterane sunt compuse din: în subteran - cuva de beton impermeabilă și structura metalică elevatoare (prevăzută cu sistem hidraulic), în care se amplasează 4 containere de colectare deșeuri de 1,1 mc; în suprateran - platforma metalică prevăzută cu 4 coșuri de inserție deșeuri, din inox (crud sau vopsit) cu sistem de rabatare a capacului. Platforma supraterană poate fi finisată cu orice tip de materiale (beton, asfalt, gresie / piatră, pavaje de diferite tipuri și modele, etc.).

Acest obiectiv vine în sprijinul locuitorilor Orașului Cernavodă prin faptul că prin acest sistem se păstrează curățenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile, iar gunoiul este colectat de operatorul de salubritate prin ridicarea containerelor cu o instalație hidraulică, la nivelul solului. Practic gunoiul este depozitat sub pământ, igienic și fără să se ocupe spațiu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie hotilor ordinari !Ati ales holera la primarie sa va fure mancarea din traista !La orice miscare o furaciune apoi Mariana este de vina! Daca era de vina era la puscarie HANDICAPATILOR !
4
5
vise desarte
3
4
bordurile in orasul Cernavoda.Cele vechi li s au expirat termenul de garantie.
7
3
Liviule scapa de Iordache si de cativa prostii de pe linga tine si treabai buna !
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218