REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiecte la Mangalia: Goldterm caută soluţii pentru reducerea costurilor la termoficare

Proiecte la Mangalia: Goldterm caută soluţii pentru reducerea costurilor la termoficare

Replica API 22 iunie 2017 | 00:00 189

Investiţii pe mai multe planuri

Investiţii pe mai multe planuri

La Mangalia se lucrează la o serie de proiecte legate de asfaltare, dotarea Spitalului orăşenesc şi asigurarea furnizării agentului termic la preţuri cât mai mici. Referitor la acest ultimo aspect menţionat, Goldterm Mangalia lucrează la documentaţia tehnica pentru implentarea proiectului de cogenerare cu motoare termice, pentru reducerea costurilor la termoficare pe timpul iernii. Potrivit reprezentanţilor societăţii, în sistemul centralizat de încălzire sunt branşaţi circa 7 mii de beneficiari, familii care locuiesc în apartamente de bloc dar şi la case.

„Pentru punerea în aplicare a acestuio proiect trebuie, totodată, să actualizăm strategia locală privind alimentarea cu energie termică în sistem centralizat. În plus, lucrăm şi la un proiect pilot de producere a energiei termice din biomasă. Ulterior, vom vedea care dintre aceste proiecte este mai fezabil pentru reducerea costurilor la termoficare”, au explicat reprezentanţii Goldterm Mangalia.

Negocieri cu TIKA pentru noi investiţii la Spitalul Municipal Mangalia

În altă ordine de idei, reprezentanţii Spitalului municipal Mangalia şi cei ai Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) poartă discuţii, în această perioadă, cu privire la finalizarea proiectului de oftalmologie medicală şi chirurgicală la unitatea medicală din sudul litoralului. Documentul prevede extinderea ambulatorului de oftalmologie către investiţii chirurgicale în cadrul spitalului, în special pentru afecţiuni de cataractă sau strabism la copii.

În următoarele două luni, medicii din Mangalia aşteaptă un răspuns final din partea TIKA, referitor la extinderea acestui program de investiţii, demarat în toamna anului trecut. În septembrie 2016, reprezentanţii Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă, împreună cu cei ai Primăriei Municipiului Mangalia au inaugurat investiţia realizată la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Municipal. Cabinetul de oftalmologie a fost dotat cu echipamente de ultimă generaţie, extrem de benefice pentru tratatarea pacienţilor, la cele mai înalte standarde.

La inaugurare a fost prezentă o delegaţie condusă de către Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, dl. Osman Koray Ertaş împreună cu coordonatorul oficiului Coordonare Programe TIKA Bucureşti, Hacı Ahmet Daştan. “Încă din 2015, când a fost înfiinţat biroul din România al Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă, am susţinut o serie de iniţiative, care au presupuns investiţii mai ales în educaţie şi sănătate şi suntem încântaţi să vedem rezultatele acestora.

Cele 13 echipamente de ultimă generaţie pe care TIKA le-a oferit Secţiei de Oftalmologie sunt deja puse în funcţiune, iar pacienţii beneficiază de tratamente la cele mai înalte standarde. Suntem interesaţi să consolidăm relaţiile dintre România şi Turcia şi vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a declarat Hacı Ahmet Daştan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe - TIKA Bucureşti.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe fundul marii, in restaurante ori cu gasca lui radu ce stie sa spele bugetul orasului ???
0
1
mai bun Iorgus decat sobolanul tamponat si ofuscat
2
5
Nu exista solutii ptr reducerea costurilor la termoficare in regim centralizat.Degeaba e centrala moderna daca e scump tariful!
2
1
faceti cate proiecte vreti, ca moldoveanu de iorgus vrea iar la primarie si acum il are pe tatarul de ozi langa el....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614