REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Promoteriţă CONCEDIATĂ în stil barbar: „Semnează că mă plictiseşti, deci… îţi dau două în dinţi” - VIDEO

Promoteriţă CONCEDIATĂ în stil barbar: „Semnează că mă plictiseşti, deci… îţi dau două în dinţi” - VIDEO

Replica API 31 august 2016 | 14:57 1272

Angajatorii spun că altfel au stat lucrurile

Angajatorii spun că altfel au stat lucrurile

Sursa foto: www.nwradu.ro

George E.

O tânără studentă din Constanţa susţine că şi-a pierdut locul de muncă într-un mod cât se poate de suspect, fără a fi avertizată, fără a sta în preaviz, fără a primi vreun motiv întemeiat. Calvarul ei ar fi început din iunie, de când un nou team leader a venit în cadrul firmei, la malul mării. „Cred că a avut ceva personal cu mine, nu ştiu. Cert este că a concediat şi alte fete pentru a-şi aduce oamenii lui în echipă. M-a jignit, m-a ameninţat. A tras de documente şi acestea s-au rupt, după care îmi trimitea mesaje de ameninţare că eu le-am rupt şi că-mi va face plângere penală. Am cedat şi am început şi eu să jignesc, aşa e. Dar nu am mai rezistat”, a spus tânăra din municipiul Constanţa. Contactat telefonic, George E. a precizat că lucrurile au stat altfel, însă, ulterior, fata a fost sunată şi ameninţată că va fi cercetată disciplinar. Asta, în condiţiile în care a fost deja dată afară!

Tânăra din Constanţa are 21 de ani, este studentă şi lucrează, pe timp de primăvară - vară, ca promoter în cadrul firmei Philip Morris România. „Am lucrat de la începutul lunii martie până pe 18 august. Am mai lucrat şi vara trecută la ei, timp de 2 luni, pe perioada verii, şi nu am avut probleme. Nici anul acesta nu am avut, până când a venit un nou team leader, pe care îl cunoşteam. Contractul meu de muncă era pe perioadă nedeterminată, pe 6 ore. Şi, cu toate acestea, nu am stat nici măcar în preaviz”, a spus ea, pentru „Replica”. Tot ea a relatat că episoadele în care a trebuit să discute cu superiorul au fost groaznice, fiind vorba despre jigniri şi comportament grosolan. „Am întrebat care sunt motivele, de ce mă concediază. Mi-a spus că sunt multe abateri, dar nu mi-a exemplificat. Doar că m-a văzut o dată cu telefonul în mână. I-am spus că-i pot dovedi că era în interes de serviciu, nicidecum nu pierdeam timpul. Nu a vrut să audă. Mă obliga pur şi simplu să semnez odată şi să tac din gură. Apoi ne-am întâlnit pentru a semna procesul verbal de predare a echipamentului. S-a enervat că de ce stau să-l citesc, că îmi trebuie translator? Mi-a smuls hârtiile din mână, s-au rupt şi apoi mi-a trimis mesaj că eu le-am rupt şi că-mi va face plângere penală. Numai că eu am filmat scena şi el nu a ştiut”, a mai relatat fosta angajată.

Fostele angajate au filmat scenele în care team leaderul le cerea să semneze odată!

Şi da, este adevărat, pe imagini se poate observa cum bărbatul, enervat în urma schimbului de cuvinte triviale, îi smulge din mână hârtiile, acestea rupându-se. Apoi ar fi trimis următorul mesaj: „Felicitări! O să te alegi cu plângere pentru furt/însuşire, distrugere de bunuri/documente ce nu-ţi aparţin. Dacă tot ai vrut să continui cu nesimţirea şi cu circul...”. Numai că toată scena a fost filmată şi se vede clar că promoteriţa nu a rupt nimic în mod intenţionat. În plus, bărbatul, după ce i-a smuls documentele, încheie apoteotic: „Semnează că mă plictiseşti, deci… îţi dau două în dinţi!”. Contactat telefonic, George E. a relatat cum a stat treaba: „Dacă a început cu filmări... Ea e cea care mă jigneşte, mă face prost. Atunci eu i-am dat un proces verbal pentru predarea echipamentului, iar ea nu a vrut nici să-l semneze, nici să-l dea înapoi. Atunci i l-am tras din mână şi s-a rupt un proces, dar în rest nu s-a întâmplat nimic. Menţionez că nu eu concediez, am şi eu nişte superiori. Şefii au vrut s-o dea afară de acum o lună şi ceva şi eu am fost cel care am insistat să i se mai dea o şansă. Deci, dacă aveam ceva cu ea... Cât despre abateri, da, a avut. Întârzia, nu purta echipamentul, am şi poze cu ea când stătea şi cu telefonul în mână. Să nu credeţi că dăm afară aşa, că avem noi chef. Aveam un contract de colaborare cu ea, s-a decis încetarea contractului şi asta a fost. Eu doar m-am dus să preiau echipamentul”. Ulterior, tânăra ne-a relatat că a fost contactată şi ameninţată că va fi cercetată disciplinar pentru că a avut tupeul să sune la ziar. De asemenea, o altă promoteriţă ar fi fost concediată într-un mod similar. Pe filmare se poate auzi cum aceasta întreabă mereu care sunt motivele, iar răspunsul este: „Sunt”.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369