REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Protecţia Consumatorilor se ia la trântă cu băncile: Îşi storc clienţii de bani!

Protecţia Consumatorilor se ia la trântă cu băncile: Îşi storc clienţii de bani!

Replica API 16 septembrie 2014 | 02:12 250

Nereguli la Constanţa

Nereguli la Constanţa

„Serviciile bancare sunt un domeniu sensibil şi atunci când este cazul vom acţiona la eliminarea ambiguităţilor ce pot submina încrederea consumatorilor dar şi a deficienţelor de natura celor prezentate mai sus, care pot afecta în mod semnificativ interesele economice ale consumatorilor”, a declarat comisarul şef adjunct al CJPCC, Mihai Perifan. De asemenea, ANPC mai duce o luptă cu băncile comerciale, în privinţa afişării comisioanelor percepute la ATM-uri. Reprezentanţii protecţiei consumatorilor au redactat un proiect de lege prin care doreşte să oblige băncile să afişeze comisioanele, însă, evident, băncile se străduiesc să scape basma curată şi din această ecuaţie. Patronatele bancare au notificat ANPC că proiectul de ordin privind afişarea valorii comisioanelor la retragerile de numerar de la bancomate nu poate fi aplicat în forma prezentată.

Băncile invocă limitări tehnice ale sistemului de ATM-uri, fiind necesare schimbări majore, cu costuri foarte mari. De asemenea, acestea ar fi de acord cu proiectul ANPC de afişare obligatorie a comisioanelor aferente operaţiunilor bancare efectuate la bancomat, dar cer menţionarea acestora în procente şi nu în suma exactă. ANPC a publicat la finele lunii august un proiect de ordin prin care băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efecuteze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, prin care acesta poate avea posibilitatea de a renunţa la operaţiunea respectivă, fie că este vorba despre eliberare de numerar, transfer din cont, plăţi de facturi sau alte servicii solicitate.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920