REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Protest la Aeroportul Kogălniceanu: angajaţii cer sporuri, salarii mai mari şi echipamente de protecţie

Protest la Aeroportul Kogălniceanu: angajaţii cer sporuri, salarii mai mari şi echipamente de protecţie

Replica API 28 noiembrie 2014 | 00:30 127

Tensiunile continuă

Tensiunile continuă

Peste 20 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu au protestat, joi, în curtea instituţiei. Motivul: vor să li se respecte drepturile, să se respecte hotărârile judecătoreşti, să primească echipamente de protecţie şi salarii la nivel maxim. Conducerea aeroportului spune că le-a adresat angajaţilor o invitaţie la conciliere, însă aceştia au refuzat-o. La rândul lor, protestatarii spun că au ajuns la limita răbdării şi, dacă reprezentanţii Aeroportului nu vor cădea la pace cu ei, vor intra în greva foamei.

Joi dimineaţă, peste 20 de membri ai Sindicatului Liber Mihai Kogălniceanu au protestat în faţa instituţiei, nemulţumiţi că nu li se măresc salariile şi că sunt nevoiţi să muncească fără echipamente de protecţie. Conducerea aeroportului spune că angajaţii au solicitat salariul cel mai mare prevăzut în grila de salarizare şi, deşi au fost chemaţi la negocieri, nu au răspuns afirmativ. „Peste 20 de inşi protestează. Ei vor salarii maxime, pe grila maximă. Nu se poate. Foarte mulţi din sindicat au negociat.

Atâta timp cât ceilalţi sunt la muncă, sindicatul domnului Emanuel Roiu protestează pentru că nu vreau să le dau salarii maxime. Nu se poate, este o negociere individuală şi este pe procente. Este o procedură: mai întâi se negociază, după care se intră la contestaţie. Noi asigurăm, în continuare, securitatea şi siguranţa pasagerilor şi a aeronavelor, cu oameni aduşi de acasă. Nu se perturbă activitatea”, ne-a declarat ieri directorul interimar al aeroportului, Bogdan Artagea. La rândul lor, angajaţii nemulţumiţi spun că, pe lângă salariile maxime, este vorba şi despre hotărâri judecătoreşti nerespectate şi lipsa echipamentului de protecţie.

Conflictul spontan de joi nu le-a adus protestatrilor nici un beneficiu, fapt pentru care au anunţat că vor continua acţiunea şi vineri. Dacă nici atunci direcţiunea nu va răspunde cerinţelor angajaţilor, aceştia vor intra în greva foamei. „Nu s-a rezolvat nimic. O să mergem în continuare şi mâine (n.red. vineri). Dacă nici atunci nu rezolvăm nimic, trei dintre colegi au anunţat că intră în greva foamei. Am făcut petiţie către direcţiune, nu s-a deranjat să iasă la discuţii. Asta este nesimţire”, a conchis Emanuel Roiu, după câteva ore de protest.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102