REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Proteste în şcolile constănţene! Elevii se alătură cadrelor didactice

Proteste în şcolile constănţene! Elevii se alătură cadrelor didactice

Replica API 26 mai 2016 | 00:12 187

Subfinanţare

Subfinanţare

Sfârşit lunii mai va fi marcat de proteste organizate de cadrele didactice, susţinute şi de elevi şi părinţi. În ciuda eforturilor acestora de obţine o majorare rapidă şi semnificativă a salariilor, profesorii s-au ales doar cu promisiunea că abia în luna august a anului 2017 vor exista creşteri cu 10%. Total neadecvat cerinţelor profesorilor. Astfel, aceştia au anunţat că în zilele de 25 şi 27 mai a.c. se va auzi clopoţelul sunând continuu pe perioada pauzei mari, iar elevii şi profesorii vor ieşi în curţile şcolilor, în semn de protest faţă de subfinanţarea învăţământului românesc. Nici oraşul Constanţa nu face excepţie! Astfel că, la data de 25 mai a.c., în cadrul mai multor unităţi de învăţământ elevii alături de profesori şi-au exprimat oful.

Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa a anunţat în cursul zilei de 24 mai a.c. faptul că vor susţine necondiţionat iniţiativa asociaţiilor de elevi şi părinţi de a-şi manifesta indignarea faţă de subfinanţarea învăţământului. Proteste au fost organizate miercuri, 25 mai a.c., dar vor continua şi vineri, 27 mai a.c., în fiecare unitate de învăţământ, în timpul pauzei mari. În acest timp, salariaţii şi elevi vor ieşi în curtea şcolii, pe fondul neîntrerupt al clopoţelului. Ieri, Liceul Ovidius din Constanţa a dat startul!

În jurul orei 11.35, zeci de elevi au luat cu asalt curtea şcolii. De asemenea, şi Liceul cu Program Sportiv, dar şi Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitză” din Constanţa s-au înscris în cursa manifestărilor. Pentru ziua de joi, se pare că protestele vor lua amploare în mai multe unităţi de învăţământ din municipiu. „Astăzi, au existat probe de atitudine la mai multe licee. De obicei, liderul de sindicat al profesorilor ia legătura cu reprezentantul nostru cu câteva minute înainte.

Au fost proteste la Liceul cu Program Sportiv, la Şcoala nr. 39 şi la Liceul Ovidius. Pe data de 27 mai, vor fi mai multe”, a precizat Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. De asemenea, trebuie menţionat şi faptul că profesorii din întreaga ţară, alături de elevi, ameninţă că vor organiza un marş în faţa Palatului Victoria la data de 1 iunie a.c., în cazul în care cerinţele lor nu sunt îndeplinite. Prezenţi vor fi şi reprezentanţi de la Constanţa.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218