REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proxenetul Bucăţică a ajuns pe mâna DNA după ce a pretins mită, chipurile pentru doi avocaţi, ambii foşti şefi în Poliţia Cernavodă!

Proxenetul Bucăţică a ajuns pe mâna DNA după ce a pretins mită, chipurile pentru doi avocaţi, ambii foşti şefi în Poliţia Cernavodă!

Replica API 16 ianuarie 2016 | 00:20 1538

Condamnat la 3 ani

Condamnat la 3 ani

Infractorul Nicolae Bucăţică s-a ales cu un ditamai dosarul de trafic de influenţă după ce a folosit numele a doi avocaţi, ambii foşti poliţişti, despre care a susţinut că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge să... obţină verdicte favorabile unor inculpaţi! În decembrie anul trecut, procurorii DNA au dispus reţinerea lui Nicolae Bucăţică, din Cernavodă, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. A cerut bani, pentru doi avocaţi - susţine el -, de la nişte inculpaţi dintr-un dosar aflat pe rolul Tribunalui. Joi, 13 ianuarie, acesta a fost condamant la 3 ani cu suspendare pentru că şi-a recunoscut fapta. Cine sunt avocaţii pe care Bucăţică i-a băgat „la înaintare”, deşi respectivii susţin că nici pomeneală de astfel de înţelegeri cu unul pe care, în trecut, l-au şi anchetat? Foştii şefi ai Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae şi Cornel Gheorghe Popovici.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie-noiembrie 2015, Bucăţică a pretins, în mai multe rânduri, pretinzând că pentru cei doi avocaţi, sume de bani cuprinse între 15.000 euro şi 35.000 euro de la rudele a patru inculpaţi arestaţi preventiv într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că cei doi avocaţi pot influenţa magistraţii învestiţi să soluţioneze cauza penală respectivă, astfel încât aceştia să dispună eliberarea din arest preventiv şi soluţii favorabile faţă de cele patru persoane. Individul a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, dosarul fiind trimis, spre judecare, la Constanţa, pe 30 decembrie 2015. Ulterior, Bucăţică din Cernavodă a căzut „la pace” cu procurorii: şi-a recunoscut fapta, în schimbul unei pedepse mai mici. Joi, 13 ianuarie ac., Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procuror şi inculpatul Bucăţică şi l-a condamnat pe cel din urmă la pedeapsa închisorii de 3 ani cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Cei doi avocaţi sunt Cornel Gheorghe Popovici şi Emilian Nicolae, ambii din Baroul Bucureşti. Iar dacă numele celui din urmă vă sună cunoscut, vă reamintim că este vorba despre fostul şef al Poliţiei din Cernavodă. Şi Cornel Popovici a lucrat în Poliţia Cernavodă, fiind şeful cercetărilor penale. „Eu nu cunosc aşa ceva“, a spus Popovici. Întrebat dacă-l cunoaşte pe Bucăţică, acesta a răspuns: „Nu că nu-l cunosc. Nu cunosc aspectele pe care le spuneţi dumneavoastră. Nu am cunoştinţă de aşa ceva“, a insistat avocatul. Nicolae Bucăţică a mai ajuns şi în 2004 în arest, pentru proxenetism şi trafic de persoane. El a fost încarcerat timp de patru ani. După ce şi-a executat pedeapsa şi a fost eliberat, individul a ajuns, din nou, în Penitenciarul Poarta Albă, în 2009, fiind condamnat la trei ani pentru aceeaşi faptă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt doua puslamale care si au terminat la apelul bocancilor doctoratul la Chisinau.Doi tablagii acum ajuns mari vedete in avocatura ...Doi hoti in concluzie!
1
0
Popovici e un avocat de rahat. A avut noroc cu amanta lui, cea care era judecator in Medgidia. Pe fratii husein tot el ia aparat si ia bagat la pirnaie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367