REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PSD negocia cu Ana Marcu postul liber de viceprimar al Constanţei

PSD negocia cu Ana Marcu postul liber de viceprimar al Constanţei

Replica API 5 octombrie 2015 | 09:31 177

Înainte ca liberala să-şi dea demisia,

Înainte ca liberala să-şi dea demisia,

Ana Marcu

Din iunie a.c., Constanţa are nevoie de un nou viceprimar. Decebal Făgădău (PSD), viceprimar al Constanţei din 2009, a fost ales de consilierii locali să exercite atribuţiile de primar, după demisia lui Radu Mazăre. În acele momente, Făgădău anunţa că „într-o viitoare şedinţă de consiliu local din viitorul apropiat” va fi ales, din rândul consilierilor locali, al doilea viceprimar al municipiului Constanţa.

Concomitent, PNL anunţa că nu îşi va asuma funcţia, lăsând guvernarea locală pe umerii PSD, în speranţa deja obişnuită a non-combatului că social-democraţii se „împiedică” şi, cum alegerile se apropie, liberalii vor triumfa, pe spatele unui presupus incompetent PSD. Între timp, social-democraţii au negociat cu Ana Marcu, cea care a demisionat recent din Consiliul Local Municipal, alegând cariera în detrimentul mocirlei politicii locale.

PSD şi-ar asuma funcţia de viceprimar

„E clar şi sunt de acord cu dumneavoastră că ne trebuie încă un viceprimar, probabil că urmează în curând să desemnăm şi un viceprimar. (...) Nu am iniţiat nici o discuţie cu ei (cu PNL - n.r.), am iniţiat doar o discuţie cu Ani (Ana Marcu - n.r.), pur politică şi administrativă, chiar înainte să îşi dea demisia. Aţi vedea altă variantă? Ca să fiu politicos... (râde) (...) Sigur va fi un coleg de la PSD! Pe cine îşi doreşte domnul primar interimar, cu el va face echipă”, a spus social-democratul George Vişan, pentru „Replica”.

„Aţi vedea altă variantă? Ca să fiu politicos...” este expresia cheie a lui Vişan, care lămureşte şi subterfugiile din ultima perioadă. PNL a anunţat public că nu îşi va asuma funcţia, însă co-preşedintele PNL, Gheorghe Dragomir, dădea de înţeles că Raluca Trandafir ar fi fost varianta dorită de liberali, numai că tânăra din opoziţie a preluat mandatul de consilier din luna iulie a.c., în locul demisionarului Răducu Popescu, iar discuţiile privind postul de viceprimar datau de la începutul lunii iunie! Dacă PSD nu dă semne că ar dori să predea funcţia lui Raluca Trandafir, se pare că nici liberalii nu împărtăşesc această idee. Cel puţin, unii dintre ei.

Iustin Roman (PNL) ne demonstrează din nou că fuziunea dintre PDL şi PNL bate pasul pe loc, cele două formaţiuni nereuşind să se armonizeze în nici un chip, nici când e vorba de o funcţie atât de importantă pe plan local. Roman ne-a precizat că habar nu avea de discuţiile dintre Făgădău şi Dragomir în privinţa colegei sale, Raluca Trandafir.

„Asta va decide PSD! Nu ştiu ce au discutat ei (Făgădău şi Dragomir - n.r.), habar nu am. Rămâne să propună PSD şi să-şi asume viceprimarul. Eu am înţeles că asta s-a discutat de mult, ce s-a discutat cu Raluca Trandafir habar nu aveam. Personal, nu cred că aş aprecia treaba asta vis-a-vis de doamna Trandafir şi ce zic eu este că PSD trebuie să-şi asume întreaga conducere a Primăriei până la alegeri. (...) Probabil nu vor să-şi asume (PSD – n.r.) funcţia de viceprimar, acum, cu câteva luni înainte de campanie. Aşa bănuiesc. Dar, cu siguranţă, o să pună pe cineva, pe unul dintre colegii lor din consiliu, forţat sau neforţat...”, a spus Roman, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614