REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Radu Matei: Sunt convins că după campanie se va opri şi hei-rup-ul acesta de construcţie în oraş

Radu Matei: Sunt convins că după campanie se va opri şi hei-rup-ul acesta de construcţie în oraş

Replica API 5 mai 2016 | 00:45 150

Consilierul municipal PNL, pe lista partidului pentru Consiliul Judeţean

Consilierul municipal PNL, pe lista partidului pentru Consiliul Judeţean

Radu Bogdan Matei

Liberalul Radu Bogdan Matei s-a făcut remarcat în Consiliul Local Municipal Constanţa după câteva contre verbale cu fostul primar Radu Mazăre, dar şi cu actualul edil interimar al urbei, Decebal Făgădău. De dată recentă, liberalul a ţinut să atragă atenţia presei că, în disputa dintre studenţi şi actuala administraţie publică locală, a avut o intervenţie, lucru însă trecut cu vederea. Despre ce anume este vorba, a clarificat în cadrul unui interviu, în care a explicat şi de ce, pentru mandatul 2016-2020, este candidatul PNL pe lista de consilieri judeţeni. Pe lângă activitatea politică, despre Radu Matei mai precizăm un aspect: are o fermă de legume organice la Sibioara (cu comenzi online şi livrare la domiciliu), o afacere pe care o promovează pe Internet şi despre care, spre surprinderea noastră, chiar vorbeşte cu pasiune.

Reporter: Domnule Matei, de ce mai faceţi politică? Am văzut că sunteţi ocupat, de la o vreme, cu o fermă proprie.

Radu Bogdan Matei: Aşa este. Încerc să îmi diversific activitatea profesională şi am deschis, recent, o fermă de legume. Continui să fac politică pentru că am rămas cu aceeaşi pornire de acum 5 ani de când fac politică în mod activ şi sunt mai mult decât preocupat pentru zona în care trăiesc. Mi se pare necinstit să aleg să locuiesc în Constanţa şi să fiu neinteresat de ceea ce se întâmplă în zona noastră.

Rep.: Sunteţi în politică pentru că v-a inspirat tatăl dumneavoastră? Acesta este un subiect pe care se comentează, cu răutate, aş spune; Cum aţi început?

R.B.M.: Încă din copilărie, noi în familie avem discuţii pe teme politice. Pit să spun, cu lejeritate, că am crescut într-o familie liberală. Am avut parte de o educaţie liberală acasă. Mi-ar fi fost greu să nu intru în politică şi, mai ales, să aleg alt partid. Asta îmi este direcţia pe care am învăţat-o de acasă. Asta nu înseamnă că sunt împins din spate de tatăl meu şi vă spun că avem şi opinii divergente pe multe teme.

Rep.: Vi se încheie mandatul de consilier local municipal. Care sunt concluziile?

R.B.M.: Din păcate, am putut face mai puţine decât ne-am fi dorit, asta pentru că grupul liberal a fost destul de „subţire” la număr. Am fost mai puţin de o treime şi nu am reuşit nici măcar să blocăm proiectele de patrimoniu. Dar, sunt bucuros că am reuşit să atragem atenţia asupra multor teme de interes local...

Rep.: Ca de exemplu, cea legată de problema studenţilor. Chiar am sesizat că ne-aţi atras atenţia, pe Facebook, că nu vi s-a acordat suficientă atenţie. Vă dau acum ocazia să dezvoltaţi.

R.B.M.: Într-adevăr, una din temele de interes din ultimele luni a fost reducerea la transport pentru studenţi. De mai mult de trei ani, în municipiul Constanţa nu se acordă reduceri RATC pentru studenţi, deşi acest lucru este prevăzut, în mod obligatoriu, în legea naţională a educaţiei. Constanţa s-a aflat într-o stare de ilegalitate în ultimii trei ani şi a durat mult până când grupul PSD din consiliu să răspundă presiunilor noastre şi ale asociaţiei elevilor, care au cerut în continuu respectarea legii pe acest domeniu. (...)

Rep.: Cum se desfăşoară pre-campania?

R.B.M.: Această campanie pot să spun că este necinstită, din punctul meu de vedere. PSD a „economisit” bani anul trecut. Din bugetul anului trecut s-a reportat mai mult de 100 de milioane de euro, bani care sunt folosiţi acum în scopuri electorali. Ar fi fost normal ca bugetul să nu aibă un excedent pe anul trecut şi să reuşim să cheltuim toţi banii pe proiectele pe care erau alocaţi. Primarul, reportând această sumă, este liber să o folosească în ce scopuri doreşte, exact în perioada de pre-campanie şi campanie electorală.

Rep.: Începe să arate frumos oraşul… cu pavele…

R.B.M.: Într-un final. Este un hei-rup de campanie electorală. Eu sunt convins că, după ce se termină campania, eventual se vor termina şi aşa-zisele fonduri de campanie – de fapt, sunt fondurile oraşului, sunt fodnurile noastre – şi se va opri hei-rup-ul acesta de construcţie în oraş.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102