REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Radu Mazăre îi apără pe Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova

Radu Mazăre îi apără pe Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova

Replica API 22 octombrie 2014 | 00:51 184

Radu Mazăre

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă într-un nou dosar, în afară de cel privind retrocedările ilegale, de data aceasta el fiind acuzat că a apelat la un şef de serviciu secret ca să obţină date din dosarele sale penale. Mai mult, procurorii spun că Viorel Hrebenciuc a apelat şi la colegul său de partid, Dan Şova, pentru a-l convinge să promoveze o lege a a mnistiţiei care să-l scape de închisoare, promiţându-i în schimb ajutor pentru a deveni preşedintele PSD.

„Am învăţat că până când nu cunoşti foarte bine actele din dosar nu e bine să vorbeşti”. Acesta este răspunsul dat de primarul Radu Mazăre jurnaliştilor, marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, atunci când a fost întrebat despre noul dosar în care apare Viorel Hrebenciuc, alături de Dan Şova. „Am aflat şi eu că Hrebenciuc şi-a dat demisia. Nu pot să comentez dosarul cu retrocedarea. Habar nu am. Nu ştiu să comentez. Am învăţat că până când nu eşti implicat sau nu cunoşti foarte bine actele din dosar nu e bine să vorbeşti”, a declarat Mazăre. „În cealaltă privinţă şi anume acuzaţia adusă lui Hrebenciuc şi lui Şova, că au discutat pentru o lege şi că asta ar fi fost în folosul altora şi că se numeşte trafic de influenţă, mi se pare o chestiune foarte gravă. Foarte grav nu ceea ce au făcut cei doi, ci modul de a privi lucrurile. La mine, ca primar, vin oameni cu fel de fel de probleme, de la unul care vrea să construiască în loc de P+1 un P+3 şi dacă eu iniţiez un PUZ, îi dau o autorizaţie să facă P+3, omul ăla a obţinut un folos. Toţi care vin la mine la Primărie vor ceva pentru ei sau pentru firmele lor, obţin implicit un folos, dacă îi fac o parcare în faţa hotelului sau în faţa blocului obţine un folos, îi dau un etaj în plus, obţine un folos. E foarte riscantă interpretarea asta şi, ca atare, aţi văzut că mă feresc. Aţi văzut că nu mai iniţiez hotărâri de Consiliu, nu mai fac nimic... dar nu poate să meargă ţara aşa”, a mai completat edilul. „Din ce am auzit, citit steneogramele... erau discuţii între doi oameni politici aşa se fac susţinerile peste tot pe planeta asta. “Trebuie să modificăm legea aia pentru că”..., “o să mă certe primarul”... păi toţi primarii intervin pe lângă şeful de partid din judeţul respectiv şi pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean ca să aibă susţinere la miniştri să primească fonduri pentru lucrările care le au. O lege a amnistiţiei poate să vizeze de la el până la, nu ştiu, Bercea şi alţii nevinovaţi. (...) Eu n-am văzut în stenograme “hai să facem legea ca să scap eu!”. Am văzut altceva. La maniera asta, orice intervenţie pentru orice primar ca să-i rezolvi o problemă poate să fie interpretată ca trafic de influenţă”, a mai relatat alesul local. Cât despre faptul că Şova şi-ar dori preşedinţia PSD: „Nu mă interesează nici cât negru sub unghii”, a conchis Mazăre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369