REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Raed Arafat: "Ştiu problema Ambulanţei, vom avea în vedere să deblocăm posturile"

Raed Arafat: "Ştiu problema Ambulanţei, vom avea în vedere să deblocăm posturile"

Replica API 25 iulie 2012 | 00:00 163

Prezent la Constanţa,

Prezent la Constanţa,

Medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, aflat în vizită la Constanţa, cu ocazia unui simpozion legat de traumatologia de război, a declarat că va face tot posibilul pentru a rezolva problema ambulanţierilor constănţeni, şi anume deblocarea posturilor. În plus, Constanţa este pe lista Ministerului Sănătăţii în vederea primirii unui elicopter SMURD.

Medicul Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a sosit în cursul zilei de marţi, la Constanţa, în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Încă de la intrarea în curtea unităţii spitaliceşti, Arafat a ieşit din autoturism şi şi-a arătat nemulţumirea cu privire la o ambulanţă, care era parcată necorespunzător. În ceea ce priveşte simpozionul legat de traumatologia de război, ţinut de medicii din SUA, medicul Arafat a menţionat că deja plănuieşte şi altele în următoarele săptămâni, în alte zone ale ţării. "Ei vorbesc şi de traumă, de abordarea pacientului traumatizat, este o chestie generală, care se aplică şi la accidentele rutiere şi la traumă în general. Experienţa lor nu este lipsită de interes nici pentru noi, pentru că mai apar plăgi împuşcate, agresiuni, iar personalul nostru trebuie să fie pregătit. Orice schimb de experienţă este binevenit", a mai spus Arafat. În cele din urmă a fost adusă în discuţie şi problema Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, deficitul de personal cu care se confruntă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spunând că ştie situaţia foarte bine. "Cunosc problemele colegilor de la ambulanţă cât şi de la SMURD. Ştiu că premierul a anunţat că vor fi deblocate anumite posturi şi o să avem în vedere să suplimentăm şi aici. Plus serviciile de ambulanţă care au fonduri disponibile, să le permitem să angajeze personal", spune Arafat. Aşadar, deblocarea posturilor pentru Ambulanţă este deja luată în calcul. Cât despre fondurile suplimentare, medicul a specificat că acest lucru se întâmplă deja, Ambulanţa din Constanţa primind o parte suplimentară pentru partea de sezon, care ajunge undeva în jurul sumei de 4 miliarde de lei, în aceeaşi situaţie aflându-se şi judeţul Tulcea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102