REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Raica de la Euromaterna nu scapă de răspunderea penală în cazul Pandele

Raica de la Euromaterna nu scapă de răspunderea penală în cazul Pandele

Replica API 3 aprilie 2013 | 10:53 2462

Avocaţii cer despăgubiri pentru pacienta care a pierdut sarcina

Avocaţii cer despăgubiri pentru pacienta care a pierdut sarcina

O societate civilă de avocaţi din Bucureşti şi-a manifestat interesul faţă de cazul înregistrat la clinica privată Euromaterna. Este vorba despre situaţia pacientei din Constanţa Cristina Pandele, care a pierdut sarcina - caz relatat de cotidianul "Replica". Urmare a informaţiilor dezvăluite de "Replica", avocaţii bucureşteni au decis să se implice, preluând, pro bono, dosarul Cristinei Pandele.

Bărcan, Winzer & Asociaţii, societate civilă de avocaţi, a transmis cotidianului "Replica" de Constanţa faptul că se implică profesional, pro bono, în gestionarea dosarului de malpraxis medical "constituit pe rolul instituţiilor penale şi civile din judeţul Constanţa ca urmare a vătămării corporale a pacientei Cristina Pandele şi a pierderii sarcinii din culpa medicală exclusivă a dr. Dan Raica, medic specialist obstetrică ginecologie în cadrul Spitalului Euromaterna". Echipa de avocaţi este coordonată de Cristian Winzer, avocat partener şi coordonator al Departamentului de Drept Penal şi Cristian Bărcan, avocat partener şi coordonator al Departamentului de Dreptul Malpraxisului Medical/Drept Medical şi al Sănătăţii. "În urma analizelor efectuate în cadrul Casei noastre de avocatură de către avocaţii specializaţi în cauze de acest gen şi colaboratorii noştri permanenţi, experţi medico legali, au rezultat indicii clare privind săvârşirea unor grave erori medicale în cazul clientei noastre, apte să conducă la vătămarea corporală a pacientei Cristina Pandele şi la pierderea sarcinii", a declarat avocatul Cristian Bărcan. Societatea civilă de avocaţi dă asigurări că au fost demarate toate procedurile specifice, asigurând reprezentarea familiei atât în raporturile cu Colegiul Medicilor şi I.N.M.L., cât şi în cele cu organele de cercetare şi urmărire penală. "Casa noastră de avocatură se va implica activ prin asigurarea serviciilor profesionale de asistare şi reprezentare a doamnei Cristina Pandele, în vederea aflării adevărului şi a împlinirii scopului procesului penal. Pe baza probelor ce urmează a fi administrate, vom demonstra vinovăţia domnului dr. Dan Raica în gestionarea cazului medical al clientei noastre şi vom solicita tragerea la răspundere penală a acestuia pentru săvârşirea a două infracţiuni: vătămare corporală a pacientei şi neglijenţă în serviciu, cauzând pierderea de către aceasta a sarcinii. Pe latura civilă a cauzei penale, vom solicita expres obligarea domnului doctor, în solidar cu Spitalul Euromaterna, la plata către pacienta Cristina Pandele a unor despăgubiri importante, aferente prejudiciului cauzat", arată avocatul partener Cristian Winzer. Principalele probleme identificate de echipa de avocaţi şi experţi medico legali privesc nerespectarea de către dr. Dan Raica a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul profesiei sale, cauzând integrităţii corporale şi sănătăţii pacientei Cristina Pandele vătămări care au necesitat pentru vindecare îngrijiri medicale îndelungate, precum şi pierderea sarcinii. Reamintim faptul că dr. Raica este acuzat că ar fi efectuat un cerclaj greşit (procedură care presupune legarea cervixului pentru a împiedica expulzarea prematură a sarcinii -n.r.), fapt pentru care pacienta Pandele a pierdut sarcina în luna februarie a acestui an.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614