REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răsturnare de situaţie în cazul răpirii după “legea ţigănească”: au primit cu EXECUTARE

Răsturnare de situaţie în cazul răpirii după “legea ţigănească”: au primit cu EXECUTARE

Replica API 28 mai 2015 | 00:00 109

Protagoniştii episodului „răpită după legea ţigănească” au fost săltaţi de oamenii legii în cursul zilei de 26 mai anul curent întrucât au fost condamnaţi la închisoare. Mai exact, Laurenţiu Maxim Olteanu, Levent Memiş şi Alim Melia au fost condamnaţi, la finele anului 2014, la închisoare cu suspendare, însă, la apel, condamările au devenit cu privare de libertate.

“La data de 26.05.2015, poliţiştii Compartimentului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale i-au depistat pe A. Melia, în vârstă de 29 ani, pe M. Levent, în vârstă de 24 ani şi pe O. L. M., în vârstă de 17 ani, toţi din Constanta, condamnaţi de Judecătoria Constanţa la pedepse de câte 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa. Reamintim că o tânără de 16 ani a trecut prin clipe de coşmar în cursul zilei de miercuri, 30 iulie 2014. De ceva vreme, un tânăr vroia s-o ia de soţie, aşa cum e tradiţia la persoanele de etnie romă, însă fata şi familia ei s-au opus. Însă, tânărul nu a renunţat aşa uşor şi a pus la cale un plan înfiorător, intrând peste fată în casă, luând-o cu forţa. Ulterior, îm aceeaşi zi, la ora 9.20, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din Constanţa, Enghin M., cu privire la faptul că în cursul aceleeaşi zile, în jurul orelor 9.00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, Ipec M., a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu şi dusă într-o locaţie necunoscută, de către un individ, Laurenţiu - Maxim Olteanu, din Constanţa, care locuieşte pe bulevardul I.C. Brătianu, şi alte rude ale acestuia. Primii poliţişti deplasaţi la faţa locului au stabilit că sesizarea se coroborează cu declaraţiile vecinilor, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări la domiciliul autorului fără a găsi pe cineva acolo. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele două familii, Olteanu şi Memet, sunt vecine, iar între cei doi minori, Laurenţiu Maxim şi Ipec, a existat o relaţie de prietenie, părinţii băiatului solicitand părinţilor fetei acordul să se căsătorească, cei din urmă nefiind de acord. Ca atare, pe 30 iulie, în jurul orei 9.00, Laurenţiu Maxim, însoţit de un cumnat, Levent Memiş, şi de Alim Melia, s-a deplasat la locuinţa fetei şi, prin presiune şi ameninţări faţă de alte rude şi vecini, au luat minora. Ei au fost trimişi în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar la finele anului 2014 au fost condamnaţi cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată. Pe 25 mai, Curtea de Apel Constanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată şi a hotărât ca minorul Olteanu Laurenţiu Maxim să fie internat într-un centru de detenţie, pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pe când ceilalţi să fie introduşi în penitenciar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614