REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Razie de amploare într-un bazar din Mangalia: s-a lăsat cu ţipete şi încătuşări

Razie de amploare într-un bazar din Mangalia: s-a lăsat cu ţipete şi încătuşări

Replica API 30 iulie 2014 | 00:00 663

Familia Ismail, prinsă din nou cu marfă fără documente de provenienţă

Familia Ismail, prinsă din nou cu marfă fără documente de provenienţă

O razie de amploare care a avut loc în Mangalia, marţi, 29 iulie, care s-a lăsat cu ţipete, zăngănit de cătuşe şi marfă confiscată. Ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Mangalia, împreună cu jandarmii au descins în Piaţa Mihai Eminescu din localitate, unde au fost luaţi la control toţi cei cu marfă dată spre comercializare. În prim plan au intrat din nou Iusein Ismail, de 47 de ani, şi fiul acestuia, Tair Ismail, de 27 de ani, care au început să se agite la vederea oamenilor legii şi să facă scandal.

Tair a fost băgat în dubă pentru aplanarea conflictului, tatăl lui calmându-se un pic în momentul în care a văzut că treaba e "serioasă". Aşa cum era de aşteptat, cei doi comercializau articole de îmbrăcăminte fără a deţine documentele de provenienţă, casa de marcat nu era pornită din 2012 şi, culmea!, printre haine se aflau pitite şi pachete cu ţigarete fără timbru. Oamenii legii au aplicat o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei şi au confiscat toată marfa, respectiv tricouri, pantaloni, costume de baie, cât şi alte articole de îmbrăcăminte, dar şi pachete cu ţigarete, toate în valoare de 18.000 de lei. "Lucrătorii Biroului de Investigare a Fraudelor din Mangalia, în baza datelor şi informaţiilor deţinute precum şi a unui plan de acţiune, au procedat la efectuarea unor verificări la chioşcurile mobile amplasate în Piaţa Mihai Eminescu din Mangalia, ocazie cu care au depistat pe I. Iusein, 47 de ani, care comercializa produse textile şi încălţăminte în valoare de peste 15.000 de lei, fără a deţine autorizaţie de funcţionare valabilă eliberată de Primăria Mangalia. Persoana identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, în baza art, 1 lit. a din Legea nr. 12/1990 R, iar cantitatea de marfă identificată a fost ridicată în vederea confiscării urmând a fi introdusă în Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei municipiului Mangalia", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Menţionăm şi faptul că Iusein şi Tair Ismail sunt mai vechi "cunoştinţe" ale oamenilor legii, ei fiind cercetaţi în mai multe dosare penale de către poliţiştii din Mangalia întrucât vindeau mărfuri contrafăcute. Spre exemplu, ei au fost prinşi în 2011, în acelaşi bazar, de către Ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Mangalia, împreună cu cei de la Ordine Publică, jandarmi şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare în timp ce comercializau astfel de articole. Atunci au primit o amendă de 1.500 lei şi li s-a suspendat activitatea pentru trei luni de zile. Acum s-au mai ales cu un nou dosar de cercetare, pentru evaziune fiscală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218