REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Razii de amploare: mascaţii şi poliţiştii au împânzit Constanţa!

Razii de amploare: mascaţii şi poliţiştii au împânzit Constanţa!

Replica API 2 februarie 2015 | 22:22 145

16 şoferi inconştienţi au rămas fără permis, fiind prinşi beţi la volan

16 şoferi inconştienţi au rămas fără permis, fiind prinşi beţi la volan

Consumă alcool şi, cu inima împăcată, urcă la volan. Nu le pasă nici de soarta lor, nici de soarta altora. E suficient ca Poliţia să facă o razie de amploare, că numărul şoferilor prinşi beţi la volan creşte în mod considerabil. Astfel, în perioada 20 ianuarie- 1 februarie, mascaţii, însoţiţi de poliţiştii de la Rutieră şi de la ordine publică, au împânzit judeţul Constanţa. Peste 100 de poliţişti au acţionat cu efective mărite pentru combaterea infracţiunilor comise la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, a faptelor comise cu violenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, verificând totodată şi modul de asigurare cu pază a unităţilor de alimentaţie publică.

Zonele vizate au fost acelea intens circulate. Astfel, au fost efectuate filtre pe drumurile naţionale şi judeţene, la intrările şi ieşirile din localitate, în scopul depistării şi identificării persoanelor suspecte şi a mijloacelor de transport folosite în activităţile infracţionale. De asemenea, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni şi controale în zona barurilor, cluburilor şi discotecilor şi alte zone cu risc criminogen, pentru constatarea în flagrant a unor fapte penale. Cu această ocazie, au fost legitimate 287 de persoane, fiind verificate peste 100 de autovehicule. Poliţiştii au constatat cinci fapte de natură penală, dintre care patru infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Un alt şofer a fost prins la volan fără permis. Totodată, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 16 au fost date pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar două pentru nefolosirea centurii de siguranţă. Oamenii legii au mai reţinut şi 16 permise, toate pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Ei vor deveni pietoni, după ce au fost prinşi băuţi la volan. În această situaţie s-a află şi Mihai S., de 30 ani, din Buzău, care a condus un autoturism pe strada Unirii din Constanţa, având o îmbibaţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La acţiune au participat poliţiştii de la ordine publică, cei ai Serviciului Rutier şi luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale. Activitatea a fost sprijinită şi de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa. Inspectorii ITM efectuează cercetări la două societăţi comerciale, deoarece există suspiciuni cu privire la modul de angajare a patru persoane”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367