REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RAZII în Constanța! Polițiștii vor acționa în toate zonele!

RAZII în Constanța! Polițiștii vor acționa în toate zonele!

Replica API 13 mai 2017 | 00:00 395

Cluburile, luate la control unul câte unul!

Oamenii legii din Constanța vor acționa în toate zonele urbei! Mai exact, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în perioada 12 – 14 mai a.c., se va acționa în baza unui plan național al Poliției Române, polițiștii urmând a desfășura activități zilnic pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

În intervalul menționat se vor organiza acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, fiind folosite efective formate din aproximativ 400 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, respectiv intervenţii şi acţiuni speciale, din cadrul unităţilor IPJ Constanța. Printre obiectivele urmărite se vor număra: creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale, întărirea prezenţei poliţiştilor în mediile şi zonele de interes operativ, pentru descurajarea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele de risc criminogen; menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă; reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice; protejarea fondului piscicol naţional prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal în perioadele de prohibiţie stabilite prin Ordinul Comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi ministrului mediului nr. 144 din 17.02.2017; protejarea fondului forestier şi cinegetic și a mediului înconjurător prin organizarea de acţiuni şi controale în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniu.

Cluburile, luate la control unul câte unul!

Polițiștii constănțeni vor acționa pe mai multe direcţii! Pe linie de ordine publică pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică; asigurarea intervenţiei operative la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U.112; prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum și a faptelor ilegale asociate circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos; cooperarea permanentă cu structurile de jandarmi, competente teritorial, pentru asigurarea intervenţiei specifice în situaţia producerii unor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice; verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor; prevenirea şi/sau aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infracţionale și combaterea fenomenelor cu impact stradal (cerşetoria, prostituţia şi proxenetismul, furtul, tâlhăria, înşelăciunile etc.); identificarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni; intensificarea schimbului de date şi informaţii cu celelalte structuri ale M.A.I. cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea oricăror situaţii generatoare de riscuri la adresa ordinii şi siguranţei publice.

Razii în traficul constănțean: polițiștii rutieri vor verifica șoferii!

Pe linie de Poliţie Rutieră pentru intensificarea activităţilor pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi a faptelor antisociale, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier pe tronsoanele de drumuri naţionale, în funcţie de creşterea valorilor de trafic; depistarea şi sancţionarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive care conduc autovehicule; depistarea și sancționarea pietonilor care travesează neregulamentar sau folosesc incorect partea carosabilă; prezenţa echipajelor de poliţie rutieră dotate cu aparatură de supraveghere video a traficului, pe principalele artere de circulaţie, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză. Pe linie de combatere a infracțiunilor de natură economică pentrudesfășurarea de activități specifice pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale si a altor infracțiuni specifice de natură economico-financiară; organizarea și derularea de operațiuni de exploatare a probatoriului în dosare penale vizând criminalitatea specifică. Pe linie de investigații criminale pentru intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă îndeosebi în zonele frecventate de tineri (discoteci, baruri, night club-uri etc.) precum şi monitorizarea stărilor conflictuale; desfăşurarea de activităţi în cooperare cu structurile de ordine publică şi poliție rutieră, în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale, a faptelor de cerşetorie, vagabondaj, în scopul asigurării unui climat de siguranţă a cetăţenilor; verificarea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin pe durata controlului judiciar/controlului judiciar pe cauţiune/arestului la domiciliu; intensificarea activităților de prindere a persoanelor urmărite care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare sau mandate de urmărire internațională la solicitarea altor state; intensificarea activităţilor pentru depistarea persoanelor dispărute, în special minori şi încredinţarea acestora familiilor sau autorităţii tutelare. Pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase pentru desfăşurarea de activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, muniţiilor, a fondului cinegetic şi substanţelor periculoase, în special a portului şi folosirii în locuri publice a armelor de foc. Pe linie de acțiuni speciale și intervenție pirotehnică pentru asigurarea rezervelor de intervenţie, la nivelul IPJ Constanța care, la solicitare, să intervină pentru sprijinirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite; participarea, la solicitare, pentru efectuarea controlului pirotehnic, în scopul identificării unor eventuale substanţe sau dispozitive explozive improvizate, la locurile de desfăşurare a activităţilor şi neutralizării unor obiecte suspecte care ar putea conţine asemenea dispozitive.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai faceti bani la buget baietii
1
0
sa faca plaja,vor fi cei mai amendati.zic de oamenii normali,care vin si stau la gazda,la aia care merg la Modern si Eforie si care ca si noi nu vor avea locuri de parcare.Mariti si stocul de anti-rabic in farmacii,la sleahta de caini suntem pe locul 1.sau luati-va spray cu piper macar.
0
1
Veniturile incasate la buget din amenzi trebuie sa fie mai mari decat sporul de suta la suta acordat S,D functionarilor MAI altfel e pagubos pt. tara!
1
0
Pai daca deja este anuntat intervalul in care se face razia,adica in care politia in sfarsit lucreaza ,este bine. Infractorii vor trimite poate scrisori de multumire ca au fost avertizati sa-si ia un mic concediu. Oameni buni,nu de doua zile de munca pe an este nevoie,ci de inceperea unei campanii pe macar zece ani de starpire a infractionalitatii romanesti. Infractorii in Romania sunt cam ca bacteriile acelea intraspitalicesti,nu vedeti ca sunt rezistenti la puscarie,la dispretul public? Bataia pe ei,parnai cu munca silnica,dreptul politiei de actiune ca in SUA,recunoasterea realitatii !!!
1
0
Mangalia cand?au distrus orasul Buruiana Florin si gasca lui cu drogurile care le vand in curte si politia Mangalia se fac ca nu vad!Bcco sesizativa pe Str Aleea Farului din Mangalia
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102