REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Răzvan Dimoftache lovește din nou: autoritățile i-au închis magazinele din Tomis III. Comercializau CARNE EXPIRATĂ!

Răzvan Dimoftache lovește din nou: autoritățile i-au închis magazinele din Tomis III. Comercializau CARNE EXPIRATĂ!

Replica API 11 februarie 2016 | 16:14 617

Controversatul afacerist, reținut

Controversatul afacerist, reținut

În dimineaţa de joi, 11 februarie, polițiștii constănțeni (S.I.C.E.) au ridicat aproape o tonă de carne expirată, de la un magazin din Tomis III (piața veche) din Constanța.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului și în colaborare cu DSV Constanța.

Firma care deține magazinul se numește All Plus Consulting. Societatea deține două puncte de lucru în Tomis III. Administratorul a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, miercuri seara. Acesta era căutat de anchetatori, într-un dosar de evaziune fiscală. Oamenii legii l-a căutat și la magazinul cu pricina, moment în care au găsit carnea stricată, fiind anunțate autoritățile.

„Polițiștii din Constanța (SICE) având activități specifice într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit aseară aproximativ o tonă de carne expirată, într-un magazin din piața Tomis III. Au fost sesizați și reprezentanții DSV și ANAF. Întreaga cantitate de carne urmează a fi ridicată urmând a fi distrusă. Administratorul încă de aseară a fost reținut de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscal”, a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanța.

UPDATE: A fost închis și cel de-al doilea magazin! Patronul este Răzvan Dimoftache!

Autoritățile au închis și cel de-al doilea magazin, care se află tot în Piața Tomis III, din același motiv.

Patronul celor două magazine este nimeni altul decât Răzvan Dimoftache, afaceristul care deținea în zona Gării Constanța o carmangerie fantomă, și aceea închisă de DSVSA, în 2013.

Bărbatul procesa carne, într-un spațiu neautorizat, la parterul unui bloc, în imediata apropiere a ghenei de gunoi, iar marfa şi-o descarca din portbagajele unor maşini de lux, fără a respecta normele minime de igienă. Autoritățile au descins, cu mandat, și la acest punct de lucru, în mai 2013.

Aproximativ o tonă de carne alterată şi o altă cantitate de carne în pragul expirării au fost găsite în incinta punctului de lucru, aflat pe Şoseaua Mangaliei. Carnea, deţinută parte din ea fără acte, era cât pe ce să ajungă pe mesele constănţenilor.

Măcelăria funcționa în baza societății DR Company sau a firmei Sladum SRL, căci ambele aveau sediul în acel loc.

Societatea Sladum este deţinută de Cristina Braşoveanu în proporţie de 99 %, restul este deţinut de tatăl lui Răzvan Dimoftache, Gabriel. Cât despre cealaltă societate, DR Company, aceasta este pe numele lui Răzvan Dimoftache. Deşi i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare, patronul carmangeriei care procesa carne stricată şi-a văzut liniştit de afacere, încă un an de zile.

Cine este cel care are tupeul să se joace cu sănătatea oamenilor şi cum a ajuns el cunoscut în Constanţa?

Încă din 2006, a ieşit în evidenţă când a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa după ce, profitând de neatenţia unui consultant bancar, a înşelat o unitate creditoare cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi. A fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune. Apoi, în 2009, a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Năvodari, după cum au stabilit oamenii legii. A primit încă o condamnare de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, însă a efectuat recurs, pe 13 februarie anul curent.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii Seviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța au documentat activitatea infracțională a lui Răzvan Dimoftache, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicității și participației improprii, înșelăciune, falsificare de instrumente oficial, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații; Daniela Violeta C. sub aspectul săvârșirii infractiunilor de evaziune fiscală, în form autoratului și complicității, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații; Cristina Brașoveanu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, emitere de file de CEC fără acoperire, fals privind identitatea, folosirea instrumentelor oficiale; Maricia P., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, cesiune fictivă de părți sociale; Marian S., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificare de instrumente oficiale; Senol I, pentru evazine fiscală și Daniel S., pentru falsificare de instrumente oficiale.

Ce spun anchetatorii

În fapt Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei SC în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentînd T.V.A şi impozit pe profit.

De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al S.C.

Ulterior, în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale.

Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan, reprezentând certifificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat.

Totodată, au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial.

Ulterior, organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vîndute în suma totală de 200.739, 35 lei.

Avînd în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan , care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a 3 S.C., s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domicilare la sediul social şi puncte de lucru ale unei S.C., această a fost declarată inactivă că urmare a neîndeplinirii obligatiiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunind bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014 .

Mai mult, începând cu anul 2013, aceeaşi S.C. avea obligaţia să se înregistreze că plătitor de TVA, existând indicii că persoană juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate.

Totodată, începând cu dată de 02.02.2016, societatea solicitase la D.S.V.S.A Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitat veterinară pentru pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea S.C. s-a închis .

Astfel , cu sprijinul S.A.S. Constanţa, poliţiştii S.I.C.E. Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă au efectuat, în dată de 10.02.2016 un număr de 7 percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 euro şi 3950 lei.

De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă carne şi produse din carne expirată necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.

În cauză, urmează a se efectua o constatare tehnico-ştiinţifică de către reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă în vederea stabilirii sumei, reprezentând taxe şi impozite datorate bugetului de stat, sustrase de la plată de către reprezentanţii societăţii în cauza.

Faţă de Răzvan Dimoftache s-a luat măsură reţinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmând ca, în dată de 11.02.2016 , să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare.

CITEȘTE ȘI: Scandal la o carmangerie din Tomis III: o clientă susţine că a fost agresată chiar de patron

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/razvan-dimoftache-a-fost-arestat-preventiv-261438/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920