REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

REVOLTĂTOR! Mama minorei însărcinate la 15 ani cere bani pe Facebook, în timp ce copiii cerşesc în stradă

REVOLTĂTOR! Mama minorei însărcinate la 15 ani cere bani pe Facebook, în timp ce copiii cerşesc în stradă

Replica API 3 iulie 2015 | 22:45 751

Fata din Valu a născut

Fata din Valu a născut

Incredibil! Mama copiilor din Valu lui Traian, între care şi minora care rămăsese însărcinată cu un bărbat de 21 de ani, cere ajutor pe Facebook! Între timp familia s-a mărit şi acum proaspăta bunică exploatează impactul emoţional al oamenilor, cerând bani şi bunuri pe reţeaua de socializare, postând poze cu bebeluşul, o fetiţă sănătoasă de altfel. Totodată, menţionăm că Magda Elena Alexăndroaie, după ce „Replica” a făcut publică „povestea” din spatele cortinei lacrimogene, a ameninţat că va face şi va drege dacă nu vor fi şterse materialele. În continuare, copiii ei cerşesc pe străzi, au relaţii sexuale şi nasc de la vârsta de 15 ani.

Cazul familiei Alexăndroaie a fost făcut public anul trecut, când fata de 15 ani cerea ajutor pe Facebook, menţionând că ea şi cei 4 fraţi duc un trai de azi pe mâine, într-o casă închiriată, în Valu lui Traian. Presa centrală a mediatizat situaţia, oamenii începând să se mobilizeze. Astfel, familia a primit bani în cont, circa 2.000 de lei, haine, alimente, aparatură electronică, electrocasnică şi mobilă. Primăria le-a şi făcut actele pentru a beneficia de ajutor social şi, dacă mama îşi găsea şi un loc de muncă probabil că viaţa lor putea fi una în regulă. Numai că, la scurt timp, alte detalii ieşeau la iveală şi, în martie 2015, „Replica” dădea lucrurile pe faţă. Cel mai mare dintre copii, respectiv fata de 15 ani, era însărcinată, speculându-se atunci că tatăl copilului ar fi concubinul viitoarei bunici, adică al Magdei Elena Alexăndroaie, fostă Gheorghe, de loc din Ciocârlia. Acest lucru nu a fost confirmat, vecinii spunând că, de fapt, tânărul de 21 de ani a fost încă de la bun început iubitul fetei iar mama acesteia a încurajat relaţia. La acea dată a început o anchetă, fata a fost dusă la Medicina Legală, stabilindu-se evoluţia sarcinii. În urma controlului s-a stabilit că ea avea împliniţi 15 ani când a rămas însărcinată, ceea ce exclude ce se precizează în Legea nr. 286 din 2009, art. 220 Cp: „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani”. Totuşi, poliţiştii au declanşat o anchetă asupra faptei, care încă este în desfăşurare. De asemenea, menţionăm că, în 2011, Magda şi-a pierdut toţi cei 5 copii, ei fiind luaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Ulterior, după ce Magda a făcut dovada că are un venit stabil, minorii s-au întors la domiciliu. Dar minunea nu a durat şi, la scurt timp, femeia a renunţat la serviciu, dacă tot i-au venit „bancomatele” acasă. Aşa se face că a vândut toate bunurile primite pentru cafele şi ţigări, poate şi câte ceva de-ale gurii.

Minora de 15 ani a născut: „Daţi un share, amin!”

În urmă cu aproximativ o lună de zile, famillia s-a mărit. Minora în vârstă de 15 ani a adus pe lume o fetiţă, care, printre altele, ia o alocaţie. Însă, proaspăta bunică, Magda Elena Alexăndroaie, a şi făcut un cont de Facebook, prin intermediul căruia apelează la mila sufletelor nobile. „Un share, vă rog. Mulţumim oamenilor nobili. Dumnezeu e alături mereu. Credinţa moare ultima. Orice ajutor contează. Alexandroaie Magda Elena: ro83rzbr00000600..., deschis la Reiffeisen bank sau la adresa din Valu lui Traian, Constanţa. Cresc singură 5 copii şi o nepoţică, stăm cu chirie. Mulţumim pentru înţelegere, Domnului, tuturor. Amin” sau „O zi binecuvântată tuturor. Citiţi şi daţi share postărilor noastre. Cu credinţă în Domnul poţi învinge orice obstacol. Greutăţile vor părea mai uşoare. Suntem uniţi. Amin”, sunt postările Magdei pe reţeaua de socializare. Aceasta scrie şi distribuie de câteva ori pe zi, alăturând poze cu cei şase copii.

DGASPC a atenţionat-o să nu mai posteze: „Familia beneficiază şi de un ajutor social”

Faptul că Magda Elena Alexăndroaie a ales calea cea mai la îndemână de a face un ban şi anume de a cerşi pe Facebook, în loc să-şi caute un loc de muncă, a ajuns şi la urechile DGASPC, ai cărei reprezentanţi i-au spus să nu mai facă acest lucru. „Am vorbit cu colegii care se ocupă de caz şi mi-au spus că ştiau de faptul că bunica face aceste solicitări pe Facebook, este o formă uşoară şi la îndemnână. A fost consiliată să nu mai procedeze în acest mod pentru că ea beneficiază de ajutorul acela social, copiii au alocaţii, cel mai mic ia 200 de lei. A fost sprijinită să declare naşterea copilului, a fost monitorizată să vedem dacă a fost înscris la un medic de familie şi a fost. În continuare, colega mi-a transmis că a fost la familie şi săptămâna trecută şi, prin Primăria din Valu lui Traian, se monitoriează în continuare evoluţia copilului în familie, nepunându-se, la acest moment, problema luării lui de acolo pentru că este dorit şi îngrijit”, a declarat, pentru „Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa.

Puşi să cerşească: „Nenea, mă duci şi pe mine cu maşina? Da’ îmi dai şi mie doi lei?”

Şi, cum banii nu sunt suficienţi cu atâta guri de hrănit şi fără nici un venit în afară de alocaţii şi ajutor social, cei mici sunt puşi la cerşit. Astfel, băieţelul de aproximativ 8 – 9 ani poate fi zărit mai mereu pe DN3, la intersecţie cu strada Complexului. Cum un autoturism încetineşte pentru a intra pe drumul naţional, copilul se apropie şi întreabă dacă se poate să fie dus şi el până în zona Primăriei. Blondin, micuţ şi cu o vorbă dulce, mititelul se face imediat plăcut şi greu este să-l refuzi. Pe drum, acesta îşi mai încearcă o dată norocul, cerând şi câţiva bănuţi. Totul bun şi frumos, dar a doua zi îl întâlneşti în aceeaşi zonă, cu aceeaşi „placă”. „Locuiesc în zonă şi l-am văzut de mai multe ori acolo. M-a abordat, l-am luat în maşină şi i-am dat şi 5 lei. Spunea că vrea să cumpere pâine şi mama lui nu mai are bani. A doua zi la fel. O perioadă a dispărut şi apoi l-am regăsit în aceeaşi zonă. Mi-am dat seama că nu are nevoie să meargă în zona Primăriei şi că este doar un pretext de a-mi cere bani, dar fiind aşa mic şi rârâit, nu pot să-l refuz. Nu am ştiut ce poveste are până ce nu am citit în presă. Mi-e milă de bieţii copii”, a declarat, pentru „Replica”, un locuitor din Valu lui Traian.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/fetita-din-valu-lasata-insarcinata-de-concubinul-mamei-femeia-care-primeste-ajutoare-umanitare-pentru-copiii-ei-spune-ca-si-a-dat-acordul-211584/

http://www.replicaonline.ro/a-inceput-cercetarea-penala-in-cazul-femeii-din-valu-care-si-a-lasat-fiica-sa-faca-sex-cu-concubinul-212071/

http://www.replicaonline.ro/minora-din-valu-lui-traian-a-fost-dusa-la-medicina-legala-este-insarcinata-in-6-luni-212232/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614