REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RISC DE ACCIDENTE: maşinile sunt abandonate în curbă!

RISC DE ACCIDENTE: maşinile sunt abandonate în curbă!

Replica API 9 martie 2017 | 15:32 240

Zeci de mașini abandonate pe străzile din municipiul Constanța! Locuitorii orașului au semnalat către autoritățile locale mai multe nereguli, printre care și prezența mai multor autoturisme abandonate de ani de zile în diferite zone ale Constanței.

Mașinile abandonate sunt subiectul zilnic de discuție între constănțeni și se află printre nemulțumirile acestora. De ani de zile, abandonate pe spațiul verde sau chiar pe trotuarele din oraș, zeci de mașini ocupă fără rost spațiul public, teren ce poate fi folosit în alte scopuri utile. Deși multe dintre ele se află în stare avansată de degradare, unele devenind chiar și adăpost pentru animale, autoritățile locale constănțene pot acționa numai în conformitate cu legea. În acest sens, mai mulți constănțeni s-au decis să facă publică prezența unor autoturisme parcate pe domeniul public de ani de zile, abandonate și care ocupă locuri ce s-ar putea transforma în parcări. „Pe strada Dunării la bloc PF5 scara G un autoturism marca Dacia abandonată de mulți ani. Ocupă loc degeaba”, a declarat un constănțean.

De asemenea, acesta sesizează autoritățile locale și în privința unui autoturism abandonat situat în parcarea din fața unui bloc de pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, loc care ar putea fi ocupat de un locatar care deține autoturism și necesită spațiu pentru parcarea lui pe timpul nopții. “Pe Șoseaua Mangaliei, lângă OMV zona Abator, în parcarea de la bloc de pe partea cu benzinăria amintită, este un autoturism marca Dacia Break albă de mulți ani acolo. Am mai spus de ea și nu s-a luat nici o măsură. Ocupă loc degeaba. Acum cred că este momentul să fie ridicată de acolo.”, a mai precizat acesta.

Și în zona Eden există mașini abandonate pe drumul public. De data aceasta un constănțean sesizează autoritățile cu privire la o mașină care împiedică vizibilitatea celorlalți participanți la trafic și care este situată într-o curbă, încurcând circulația rutieră. “Doresc să fac o sesizare cu privire la o mașină abandonată de ani de zile situată în zona Eden, pe Strada Portiței la intersecția cu Strada Andrei Mureșanu unde este acea curbă este abandonată mașina marca Mercedes. Fiind situată fix în curbă, încurcă destul de mult traficul și trebuie să fii atent cand iei curba mai ales că deseori mașinile de pe sensul opus de mers iau curba mai scurt și atunci te forțează să te dai cât mai în bordură și încurcă această mașină abandonată. Aștept o solutionare a problemei.”, a declarat un alt constănțean.

Legea impune câteva condiții ca un proprietar care își abandonează autoturismul pe drumurile publice din municipiul Constanța să poată fi sancționat. Astfel, una dintre condiții o reprezintă faptul că autoturismul poate fi sancționat după ce s-a aflat abandonat pentru minimum un an de zile. În cazul unui autoturism abandonat, Poliția Locală Constanța a aplică o somație pe parbrizul mașinii. Potrivit legii 421/2002, proprietarul autoturismului primește o sancțiune contravențională între 1000-2000 lei.

În cazul în care trec cele 10 zile, perioadă în care trebuia să se sesizeze, urmând mai apoi să treacă 5 zile în care primarul orașului va trimite o notificare în scris deținătorului autoturismului, și dacă nici în acest caz proprietarul nu se sesizează, urmează ca mașina abandonată să fie ridicată și transportată într-un centru special. Taxa de ridicare a mașini din centrul respectiv este de 504 lei. Această sumă trebuie să o plătească proprietarii mașinilor ridicate de polițiști, în cazul în care doresc să intre în posesia autoturismului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614