REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

“Rocadă” între poliţişti, în staţiunile de pe litoralul românesc şi cel bulgăresc

“Rocadă” între poliţişti, în staţiunile de pe litoralul românesc şi cel bulgăresc

Replica API 3 august 2015 | 23:16 136

Detaşaţi la mare depărtare

Detaşaţi la mare depărtare

Prima serie de poliţişti detaşaţi pe litoral pentru siguranţa turiştilor aflaţi la malul Mării Negre şi-a încheiat misiunea sâmbătă, 1 august a.c. În urma activităților desfășurate de polițiști, în luna iulie, deşi numărul de turişti români şi străini a crescut considerabil, nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Situaţia operativă a fost gestionată în mod eficient, astfel încât, infracţiunile sesizate nu au cunoscut creșteri față de aceeași perioadă a anului trecut, totodată, numărul prinderilor în flagrant dublându-se.

În perioada iulie – august a.c., 200 de poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie sunt detaşaţi la Inspectoratul Județean de Poliție Constanţa, pentru a acţiona în zona staţiunilor de la Marea Neagră. Locul lor a fost luat de o nouă serie de poliţişti care va continua misiunea de prevenire a faptelor antisociale şi menţinere a ordinii şi siguranţei publice pe litoral, până la sfârșitul lunii august. Tot sâmbătă și-a început misiunea cea de a două serie de poliţişti români, ce îşi desfăşoară activitatea în patru staţiuni turistice din Bulgaria. Aceștia îi vor consilia şi le vor acorda sprijin cetăţenilor români ce aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul Bulgariei, în luna august.

La data de 01 august a.c., a doua serie de 8 poliţişti români a plecat în ţara vecină pentru a acționa alături de poliţiştii bulgari, în staţiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar. “Misiunea poliţiştilor români în aceste staţiuni se va desfăşura, în perioada 01 - 31 august a.c., urmând ca în fiecare din cele patru staţiuni să acţioneze câte doi poliţişti români. Astfel, în misiunea din Bulgaria s-au deplasat câte doi poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Giurgiu şi Dolj şi câte un poliţist din cadrul inspectoratelor de poliție judeţene Teleorman, Timiş, Sibiu și Caraș Severin”, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Rromâne.

Este al şaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat. În cadrul misiunii desfășurate de polițiștii români în perioada 1 - 31 iulie a.c., au fost consiliați peste 2000 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din Bulgaria.

De asemenea, polițiștii români au participat, alături de colegii bulgari la 205 acțiuni, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de operaţiunile de schimb valutar.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102