REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici

România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici

Replica API 17 martie 2017 | 00:00 237

Alexandru Petrescu:

Alexandru Petrescu:

Alexandru Petrescu

România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici, și anume forță de muncă înalt calificată, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adăugată mare și un cadru fiscal atractiv, afirmă ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, conform AGERPRES.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat joi la întâlnirea reprezentanților BMW Group cu companii românești din industria IT, pentru încheierea unor parteneriate în vederea dezvoltării de soluții software cu aplicabilitate în industria auto.

"Prezentul proiect evidențiază faptul că România este un bun teren pentru investiții, că România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici, și anume forță de muncă înalt calificată cu o infuzie puternică de absolvenți din domenii digitale și tehnologice, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adăugată mare, bine reprezentate în investiții străine impulsionând totodată dinamica IMM-urilor pe verticală și orizontală și un cadru fiscal atractiv", a declarat Alexandru Petrescu.

Potrivit comunicatului, prin acest parteneriat între sectorul IT din România și BMW Group, România se aliniază tendinței europene de digitalizare a industriei, proiectul fiind o evidență a progresului digital și tehnologic din țară și o recunoaștere internațională a calităților specialiștilor IT care activează în echipele companiilor internaționale de top.

Industria IT joacă un rol tot mai accentuat în industria auto. BMW Group, companie cu tradiție în inovație și digitalizare a demarat anul trecut, în România, un amplu proiect de identificare de noi posiblități de colaborare cu parteneri și furnizori din industria software.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614